Bedrijfsafval ontstaat bij elke onderneming

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor bedrijf je hebt, je krijgt altijd te maken met bedrijfsafval. Natuurlijk maakt het type onderneming wel uit voor de hoeveelheid en het soort afval waar je mee te maken krijgt. Heb jij een kleine zaak waarbij voornamelijk computerwerk verricht wordt, dan zal de hoofdmoot van jouw afvalstroom bestaan uit oud papier en wat drink- en eetverpakkingen van het personeel. Heb je echter een horecagelegenheid, dan heb je natuurlijk met veel meer vuilnis te maken. Niet alleen zitten alle ingrediënten die je voor bereiding van het voedsel nodig hebt apart verpakt, ook heb je natuurlijk altijd gasten die hun bord niet volkomen leeg eten. Zo zijn er dus veel verschillende soorten bedrijfsafval en bestaat er ook grote variatie in de hoeveelheid. Maar voor bijna iedere onderneming zal gelden dat een gewone afvalcontainer van de gemeente onvoldoende plaats biedt voor alle vuilniszakken die je vol krijgt. In het verleden had je dan nog wel eens de mogelijkheid om een paar zakken naast de container aan de weg te zetten, maar dit is eigenlijk nergens meer toegestaan en ook voor jou zelf is dat natuurlijk niet ideaal, want die zakken staan je wel in de weg zo lang ze nog niet opgehaald zijn. Hoe los je het probleem van het bedrijfsafval dan op?

Diverse stromen bedrijfsafval

Je kunt dan contact opnemen met bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ophalen en verwerken van bedrijfsafval. Zij kunnen jou extra grote containers leveren, die passen bij de hoeveelheid vuilnis die jij in een bepaalde periode creëert. Zo weet je zeker dat je het altijd kwijt kunt. Bovendien bieden zij vaak voor verschillende afvalstromen verschillende afvalcontainers aan, zodat je ook echt gescheiden in kunt zamelen. Dat is natuurlijk een belangrijke stap in het creëren van een duurzamer bedrijf. Alles wat je gescheiden inzamelt, kan immers weer beter gerecycled of verwerkt worden. Vaak kunnen de volgende soorten bedrijfsafval onderscheiden worden:

  • restafval
  • oud papier en karton
  • vertrouwelijke documenten
  • glas
  • swill (ook wel GFT genoemd)
  • plastic

Andere afvalstromen, die vaak minder voorkomen, zijn: folie, bouwafval, chemisch afval, piepschuim en frituurvet. Je merkt dat je dus heel veel verschillende zaken gescheiden aan kunt bieden en het is voor het milieu ook zeker raadzaam om dit te doen. Regel dus dat je voor iedere soort bedrijfsafval een aparte afvalcontainer krijgt en jullie kunnen met jullie bedrijf ook een steentje bijdragen aan een iets beter milieu!

Milieu Service Nederland voor goede afvoer

Wil jij jouw bedrijfsafval zo goed mogelijk gescheiden inzamelen en zoek je een partner die dit op een goede manier voor jou kan verwerken? Neem dan eens contact op met Milieu Service Nederland. De belangrijkste kenmerken van dit bedrijf worden al duidelijk uit hun naam. Zij werken milieubewust, bieden een hoge mate van service en zij werken in heel Nederland. Daar komt nog eens bij dat hun tarieven erg scherp zijn. Zij bieden jou verschillende soorten containers voor je bedrijfsafval. Daarbij houden ze altijd rekening met het type afval dat je hebt, met de hoeveelheid en de ruimte die jij bij je bedrijfspand hebt. Heb jij bijvoorbeeld grote stromen restafval, maar een beperkte ruimte rondom jouw pand? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ondergrondse container of voor een perscontainer. Zo houd jij voldoende ruimte over, terwijl je toch al je vuilnis kwijt kunt. Uiteraard kun je bij hen ook terecht voor gewone rolcontainers, in allerlei formaten. Er is dus altijd wel een passende oplossing te vinden! Milieu Service Nederland is dan ook echt een uitstekende optie als jij een partner zoekt voor het inzamelen en ophalen van jouw bedrijfsafval!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn