De verpakkingsoplossing: palletiseren

Contimeta - palletiserenBeschikt u over een bedrijf waar producten worden gemaakt die moeten worden ingepakt? Hebt u daarvoor nog niet de optimale oplossing gevonden? Denk dan eens aan palletiseren. Palletiseren is het verpakken van materiaal, bijvoorbeeld dozen, in folie op pallets. Hiervoor zijn speciale machines beschikbaar die er voor zorgen dat dit werk niet gedaan hoeft te worden door mensenhanden. Bovendien wordt het werk door dit soort machines een stuk sneller gedaan. Hierdoor is het mogelijk de totale productiesnelheid flink op te schroeven. Bedrijven die willen investeren in automatisch verpakken zullen al snel uitkomen bij deze vorm van verpakking. De investeringskosten zijn relatief laag en er kan weinig misgaan bij deze manier van werken. Bovendien is het eenvoudig meerder productielijnen aan te leggen en hieraan een nieuwe palletiseermachine te koppelen. Dit maakt palletiseren uitermate geschikt voor ondernemingen die te maken hebben met piekdrukte. Op de momenten dat u veel goederen verwacht te produceren en verpakken kiest u voor een instapmodel of least u eenvoudig en snel een palletiseermachine. Hiermee kunt u op elk gewenst moment van het jaar uw productie- en verpakkingsoplossingen actueel houden. Deze palletiseermachines komen in diverse uitvoeringen en maten. Met een palletiseermachine kunt u één goederenlijn per stuk bedienen. Dat wil zeggen dat u een stroom van productieaanvoer kunt inpakken met een dergelijke machine. U kunt dit soort machines onder andere bestellen bij Contimeta. Contimeta biedt u een aantal verschillende palletiseermachines die elk een eigen voordeel hebben. Hieronder leest u daar meer over.

Voordelen van palletiseren

Palletiseren met een palletiseermachine heeft als grootste voordeel dat u snel en gemakkelijk, volautomatisch uw goederen veilig kunt laten inpakken. Na het inpakken zijn de pallets direct geschikt voor vervoer. De afmeting en inpakwijze van de pallets zorgen ervoor dat deze eenvoudig te vervoeren zijn. Alle pallets hebben dezelfde afmeting en zijn daardoor eenvoudig in een vrachtwagen of container te plaatsen waarna vervoer over de weg of water volgt. Daarnaast is een palletiseermachine compact, waardoor deze weinig ruimte in beslag neemt. Ten slotte is er goed nagedacht over het aansluiten van een machine op een goederenlijn. Mocht de machine onverhoopt vastlopen is er slechts een productielijn die tijdelijk buiten bedrijf is. Dit beperkt de kans op grote verliezen. De methode die hierbij past is het end-of-line palletiseren. Voor meer informatie over palletiseren kunt u eens kijken op de website van Contimeta: http://www.contimeta.com/nl/catalog/verpakkingstechniek/verpakkingsmachines/palletisers/end-of-line-palletiseren/g+c+ch+a. Hier vindt u ook direct de verschillende palletiseermachines die Contimeta aanbiedt. U kunt hierbij kiezen uit:

  • Smart-Pal palletiser
  • Certa palletiser
  • I-Pal palletiser
  • Taros palletiser

De Smart-Pal palletiser is de kleinste uitvoering van alle palletiseermachines. U geniet hier het meeste voordeel van de geringe afmeting van palletiseermachines. De machine is zeer geschikt voor bedrijven die willen beginnen met automatisch palletiseren. De machine verwerkt ongeveer twintig producten per minuut, afhankelijk van afmeting en model. Daarnaast is er ook de I-Pal palletiser beschikbaar die voor alle bedrijfstypes geschikt is. De Certa palletiser is de goedkoopste oplossing. Deze palletiseermethode is gebaseerd op een lage invoer. Dat betekent dat producten laag bij de grond worden gepalletiseerd. Hiervoor hebt u eventueel aanvullend toevoermateriaal nodig. De Taros palletiser is eenzelfde soort palletiser die van hoge invoer gebruik maakt. Hierdoor gebruikt deze machine minder vloeroppervlak. De Certa en Taros palletiser zijn bovendien geschikt om meer producten per minuut te verwerken. Zo kunt u rekenen op een verwerkingsniveau van vijftig producten per minuut, opnieuw afhankelijk van het te verpakken product.

Advies op maat

Weet u na het bekijken van de website nog niet welke machine het meest geschikt is om uw producten te palletiseren? Neem dan contact op met Contimeta voor een professioneel en vrijblijvend advies. U vindt de contactgegevens van de contactpersoon die gespecialiseerd is in palletiseren op de website. Het is daarbij uiteraard noodzakelijk het productieproces en werkwijze in uw bedrijf onder de loep te nemen. Door uitgebreid te kijken naar het product en de opstelling van de machinerie in uw bedrijf is het mogelijk de beste oplossing uit te zoeken. Het is daarbij ook mogelijk om een combinatie van diverse palletiseermachines te bestellen. Op de website kunt u de productdetails van elke machine uitgebreid bekijken. Bent u er uit welke machines u graag zou willen gebruiken? Dan kunt u uw bestelling eenvoudig plaatsen. Online een offerte aanvragen is de eerste stap. Hierdoor weet u direct op welke kosten u moet rekenen. Daarnaast is het mogelijk om een palletiser te leasen. Hiermee bouwt u flexibiliteit in als dat nodig is. Hiervoor kunt u ook contact opnemen met uw contactpersoon. Daarnaast ziet u op de website dat u garantie krijgt op alle palletiseermachines, soms tot wel drie jaar. Het leveren van een palletiseermachine kan enkele weken in beslag nemen. Het is raadzaam hier rekening mee te houden als u snel over wilt gaan tot palletiseren. Het installeren van een machine als deze eenmaal is aangekomen op locatie neemt slechts enkele dagen in beslag. Uiteraard wordt het installeren van de machine u uit handen genomen door een erkende installateur. U hoeft daarna niets meer te doen. In het geval dat er iets aan de hand is met de machine wordt er ook zo snel mogelijk een monteur ingeschakeld om te zorgen dat uw bedrijf direct verder kan met palletiseren. Hierdoor wordt uw mogelijk verlies tot een minimum beperkt. Voor meer informatie over palletiseermachines of palletiseren kunt u zowel telefonisch als per e-mail contact opnemen. Een contactpersoon van Contimeta zal u dan direct verder helpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn