Dubbelwandige kisten kopen voor speciaal vervoer

Ik handel al jaren in fruit en weet niet anders dat er bij vervoer af en toe wel eens iets mis gaat. Dat is bijzonder vervelend als het een dure lading betreft, en ik heb dan ook altijd een flinke baaldag als me zoiets overkomt als ik naar een markt of inkooploods ga. Totdat ik wist dat er dubbelwandige kisten bestonden liep ik dat risico nog. Tegenwoordig pak ik alle spullen die ik wil verkopen in dubbelwandige kisten van Boxpall. Een bevriende handelaar wees me erop dat ik mijn spullen ook hierin kon vervoeren, en sindsdien heb ik maar weinig anders gedaan dan dat. De voordelen van die stevige kisten zijn voor mij: 

  • Een steviger verpakkingsmateriaal dan normale kisten
  • Minder risico op schade
  • Dubbelwandige kisten gaan langer mee dan gewone 

De overstap was dus al snel gemaakt. Ik bestel de kisten al een tijd bij Boxpall via boxpall.nl. Zoals je kunt zien in het aanbod zijn er speciale fruitkisten te koop die ik nu bijna altijd toepas. Ze zijn erg sterk en ik kan ze goed afsluiten. Bovendien zijn ze stapelbaar en zijn de afmetingen aangepast aan veelgebruikte vrachtwagens, zodat we altijd optimaal gebruik maken van de ruimte. In de logistiek is dat bijzonder belangrijk. Mijn foutmarge is behoorlijk omlaag gegaan. Als je bedenkt hoeveel een partij kwetsbaar fruit kost en dat het mogelijk was dat die partij weggegooid moest worden, kun je je voorstellen hoe blij ik ben met dubbelwandige kisten. Vooral bij bijvoorbeeld bananen of perziken is het vaak mis gegaan. Nóg een bijkomend voordeel is dat deze kisten in kwaliteit niet achteruit gaan naarmate de tijd vordert. Ook niet als je ze bijvoorbeeld in de vriesloods zet. De aanschaf van dubbelwandige kisten biedt dus voordelen op lange termijn, tegen een relatief laag kostenplaatje.

Dubbelwandige kisten voordelig inkopen

Dit soort kisten voordelig inkopen kan ook bij Boxpall. Via boxpall.nl is het mogelijk om het hele assortiment te bekijken en af en toe zelfs een aanbieding mee te pakken. Zo ben ik verreweg aan de meeste dubbelwandige kisten gekomen die ik nu gebruik om mijn fruit mee te vervoeren. Inmiddels zijn een aantal collega’s van me ook overgestapt. Iedereen die deze dubbelwandige kisten nog niet gebruikt zou er echt eens naar moeten kijken. Om de prijs hoeft niemand het te laten, daar ben ik wel van overtuigd. Er zijn bovendien zeer uiteenlopende modellen, dus ook voor het vervoer van diverse producten kan een ondernemer prima terecht bij deze aanbieder van stevige kisten.

Hygiënisch werken met kisten van Pallbox

Ook andere sectoren zouden gebruik kunnen maken van de dubbelwandige kisten van Pallbox. Zo zijn er ook kisten te koop die zeer makkelijk te reinigen zijn en die dus geschikt zijn om bijvoorbeeld vlees of vis mee te vervoeren. Mijn collega’s die in de vlees- en vishandel werken zouden hier denk ik ook veel baat bij hebben. Omdat het ook hier gaat om stapelbare bakken die lang mee gaan, ook bij verschillende temperaturen. Ten slotte wordt er meestal niet zachtzinnig om gegaan met dit soort materialen. Daar zijn de dubbelwandige kisten ook op gemaakt. Ik denk dat ik als ondernemer nog jaren lang plezier heb van mijn investering. Het was zeker de moeite waard om met Pallbox in gesprek te gaan over de aankoop van deze kisten. Ik hoorde dat het ook mogelijk is in overleg kisten op maat te laten maken. In theorie zou elke mogelijke branche dus gebruik kunnen maken van deze dubbelwandige kisten, en schade tijdens transport kunnen verminderen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn