Een oosters tintje in je woonkamer met een Chinese kast

Het inrichten van een woonkamer is een heel leuk proces waarbij je je eigen smaak kunt verwerken in je leefomgeving. Hoe beter je dit doet, des te fijner voel je je wanneer je je in je eigen woonkamer bevindt. Dit kun je bijvoorbeeld heel goed realiseren met een Chinese kast. Aangezien de woonkamer een plek van ontspanning is waar je lekker je eigen ding kunt doen, is het belangrijk dat deze ruimte optimaal wordt benut en ingericht. Het is daarom belangrijk dat je niet teveel spullen in de woonkamer neerzet. Vooral als je te maken hebt met een kleine woonkamer, dan is het verstandig om de woonkamer te benaderen vanuit een minimalistisch perspectief. Als je namelijk te veel spullen in de woonkamer plaatst, dan wordt het heel druk. Deze drukte vormt een barrière voor de nodige ontspanning. Een woonkamer moet immers een plek zijn waar je tot rust kunt komen. De sfeer moet dus ook rustgevend zijn. Dat lukt niet als je een woonkamer helemaal vol stop met spullen. Het gaat hierbij niet alleen maar om de meubelen die je in een woonkamer plaatst. Ook de kleuren zijn belangrijk. Als je kiest voor een jaren 70 behang met allerlei patronen, dan komen de muren op je af. Kies je voor een neutrale tint zoals wit of crème, dan blijft alles heel rustig. Als je een kast in de woonkamer wil zetten, zorg er dan voor dat het een kast is met dichte deuren. Als je een open kast koopt, dan kun je alles zien wat er in de kast staat. Al die verschillende objecten in de kast verstoren de rust van de woonkamer. Wil je echter niet een steriele witte kast, dan kun je ook kiezen voor een authentieke Chinese Kast. Een dergelijke kast past namelijk prima in een rustig interieur. Met een Chinese kast kun je net even een ooster tintje toevoegen aan een rustige woonkamer met veel neutrale tinten. Als je namelijk alleen maar kiest voor witte of neutrale tinten, dan wordt je woning al snel steriel. Dat is het andere uiterste, want daarmee verlies je alle warmte. Je krijgt dan al snel een sfeerloze woonkamer. Een Chinese kast is dan ook een perfect meubel om de balans te handhaven tussen rust, sfeer en warmte. Daarnaast is een Chinese kast zelf natuurlijk ook gewoon een uniek object waarmee je jezelf een groot plezier doet. Een mooie Chinese kast is immers ook gewoon schitterend object voor elke ruimte.

Kijk op houtmijn.nl voor Oosterse inspiratie en een mooie Chinese kast

Mocht je klaar zijn met de woonkamer en ontbreekt de sfeer, dan kun je er dus voor kiezen om een sfeervolle Chinese kast toe te voegen aan het interieur. Een dergelijke kast is immers groot genoeg en daardoor heeft de Chinese kast altijd een positieve impact op het interieur. Tenzij je interieur al heel druk is en heel kleurrijk. Juist dan is het verstandig om kleuren uit het interieur te halen. Een Chinese kast is dan ook zeker niet altijd een geschikte keuze. De kast zelf, los van het interieur, is vaak wel gewoon een goed keuze, want een Chinese kast die je bestelt via Houtmijn is een uniek product. Of het ook past in jou interieur, dat hangt natuurlijk af van de manier waarop jij je woonkamer hebt ingericht. Kijk daarom voor tips en inspiratie op www.houtmijn.nl.

Alles voor je interieur vind je op houtmijn.nl

Je kunt de website van houtmijn.nl gebruiken als je op zoek bent naar Chinese meubelen. Maar je kunt hier ook terecht voor:

  • Chinese Dressoirs
  • Lounge tuinmeubelen
  • Banken en fauteuils
  • Stoelen
  • Tafels
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn