Energie verlengen: soorten energie

Energie opwekken kan op verschillende manieren gedaan worden. Via windenergie, zonnepanelen, energie uit gas, uit kolencentrales en kernenergie (uit kerncentrales). Daarnaast bestaan er ook watercentrales. Wat is energie? Energie is de capaciteit van een systeem om warmte, straling of beweging te produceren. Het wordt ook wel aangeduid als de mogelijk om verandering te bewerkstelligen. Energie in huis hebben we allemaal nodig. Maar dit kunnen wij niet zelf doen, wij zijn afhankelijk van bedrijven. We hebben allemaal een lopend contract of zijn ermee bezig om een af te sluiten. Want een leven zonder energie is niet meer zo normaal. Energie verlengen is daarom nodig! Hoe moet je eigenlijk je contract van energie verlengen? En waarom energie verlengen? Lees hieronder verder.

Energie verlengen: een uitleg over het contract

Je kunt tevreden zijn met jouw huidige energieleverancier. Dat betekent doorgaans vaak dat je het contract wilt verlengen en niet denkt aan overstappen. Waar je bij het contract van energie verlengen op moet letten is of je een vast of variabel tarief ontvangt. Het verschil tussen deze twee is dat bij een vast tarief de kosten een paar keer peer jaar bijgesteld kunnen worden (zowel omhoog als omlaag) en bij een vast tarief de kosten gelijk blijven. Het is dus belangrijk om dit uit te zoeken voordat je contract van energie gaat verlengen. Het wordt vaak aangeraden om je contract met een of twee jaar te verlengen. Dit heeft als reden dat je dan nog kunt blijven inspelen op de prijsveranderingen in de markt. De prijs van energie kan immers elders een stuk goedkoper zijn. En elke euro besparen is natuurlijk mooi meegenomen: waarom zou je meer betalen voor iets dat toch hetzelfde is? In het kader van energie een aantal fabels en feiten over overstappen:

  • Overstappen om je energie te verlengen is moeilijk: fabel;
  • Neem dit kan met een telefoontje of mailtje gebeurd zijn.
  • Een 1-jarig actiecontract zorgt ervoor dat u geld bespaart;
  • Dit is waar, zoals ook in bovenstaande tekst is aangehaald. Daarmee is dit zeker een feit!
  • U betaalt vaak voor uw welkomstgadget;
  • Helaas is dit een feit, dit is een addertje onder het gras. Dit is namelijk vaak doorberekend in het nieuwe energietarief.

Het is dus belangrijk om eerst te vergelijken en dan je contract van energie te verlengen. Hiervoor bestaan verschillende vergelijkingsmethodes, onder andere weergeven op websites. Deze zijn gemakkelijk te vinden via Google. Zo kun je eenvoudig bepalen of je goedkoper uit bent wanneer je ingaat op een verlengingsaanbod of juist als je overstapt naar een andere energieleverancier. Het contract van je energie verlengen kan soms een grote stap zijn. Uiteraard spelen kosten hierin een grote rol. Een aanrader om je energie te verlengen is daarom het volgende bedrijf.

Moeilijk? Duur? Niet op deze manier

Alles wat hierboven beschreven staat komt terug in dit bedrijf: scenner.nl. Zij hebben namelijk een manier om energie-aanbod te vergelijken. Als je via Scenner overstapt zal je altijd de laagste prijsgarantie hebben en daarnaast een gratis overstapservice. Dat is wat klanten willen! Het handige aan dit systeem is dat je opgeeft bij welk bedrijf je op dit moment zit, hoeveel personen jouw huishouden telt en je postcode en huisnummer opgeeft. Vervolgens zorgt deze vergelijkingsmethode ervoor dat de goedkoopste energie eruit rolt. Dit maakt het voor jou een stuk makkelijker om de stap naar een ander bedrijf te maken. Overstappen blijkt namelijk toch vaak goedkoper te zijn dan steeds bij hetzelfde bedrijf te blijven. Overigens vergelijkt deze site niet alleen energie, zij vergelijken ook stroom en gas. Deze drie hebben we allemaal nodig in ons huis en we zijn afhankelijk van allerlei aanbieders. Het wordt hierdoor een stuk makkelijker om de juiste aanbieder te vinden. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn