Faillissement en veilingen

Heeft een bedrijf de pech failliet te gaan, dan is de kans groot dat er nog een aantal zaken in de inboedel over zijn die geschikt zijn voor veilingen. Curatoren gaan over tot het laten veilen van inboedel en andere goederen om ervoor te zorgen dat er toch nog wat geld beschikbaar komt voor het afbetalen van schuldeisers. Hoe cru het ook klinkt, de faillissementen van andere ondernemingen zorgen er voor een groot deel voor dat veilingen kunnen blijven bestaan. Als deze goederen er niet waren om te veilen, dan zou er maar een beperkte hoeveelheid veilinggoederen overblijven. In dit geval is er dus echt sprake van ‘de een zijn dood is de ander zijn brood’. Er gaan jaarlijks helaas vele bedrijven failliet in Nederland, zo rond de 5000 per jaar. Dit betekent dan ook dat er nooit gebrek is aan goederen voor veilingen. Het betekent ook dat er altijd heel veel verschillende soorten artikelen te krijgen zijn, aangezien er natuurlijk in alle mogelijke branches faillissementen voorkomen. Er kan dan gedacht worden aan gereedschap, maar ook bijvoorbeeld aan sanitair of aan kleine huishoudelijke artikelen. Door het wisselende aanbod is het altijd een verrassing wat er te koop zal zijn, dit kan per week en zelfs per dag veranderen. Ook is het altijd maar weer afwachten wat de verkoopprijzen zullen zijn, dit is helemaal afhankelijk van wat willen bieden. Het leuke is bovendien dat veilingen niet slechts voor een select gezelschap geopend zijn, maar dat iedereen hieraan kan meedoen. U hoeft hiervoor geen bepaalde functie te hebben, alle particulieren zijn welkom. Als u voordelig iets aan wilt schaffen, dan zijn veilingen vaak een goede plek om te kijken. Het kan even duren voordat u daar het product van uw keuze tegenkomt, maar daar staat tegenover dat u zelf kunt bepalen hoeveel u ervoor wilt betalen.

Veilingen online

In het verleden moest men echt naar een speciale veilinghal toe als men veilingen wilde bezoeken, maar dat behoort nu tot het verleden. Er zijn diverse veilingen online te vinden en dat is natuurlijk wel zo gemakkelijk. Zo kunt u gewoon vanuit huis bekijken wat voor goederen er aangeboden worden en of er iets bij zit wat u graag zou willen hebben. Een groot voordeel is ook dat u vaak meer tijd hebt om te bieden. U hoeft dus niet ter plekke tegen anderen op te bieden, maar alle producten staan een bepaalde tijd voor biedingen open. Er wordt altijd duidelijk vermeld wanneer de bieding gesloten wordt, zodat u weet tot hoelang u door kunt gaan. Dit biedt u ook meer tijd om na te denken over tot welk bedrag u wilt gaan. U loopt minder risico dat u hogere bedragen betaalt dan u eigenlijk had gewild, omdat u door de sfeer van de veilingen gegrepen wordt. Door het steeds maar tegen elkaar opbieden, kon het gebeuren dat u uiteindelijk meer bood voor een product dan u eigenlijk gewild had. Doordat u bij online veilingen echter meer tijd hebt om na te denken over of u nog een nieuw bod uit wilt brengen of niet, wordt dit risico echt een stuk minder. Online veilingen maken het hele proces bovendien tegenwoordig een stuk eenvoudiger. Zo kunt u bij NBD Auctions er bijvoorbeeld voor kiezen om een mail te krijgen op het moment dat u overboden wordt. Dit betekent dat u dus niet steeds zelf de site in de gaten hoeft te houden. Heeft iemand een hoger bod geplaatst, dan kunt u bovendien voor uzelf nagaan of u wilt overbieden of niet.

Voordeel van NBD Auctions

NBD Auctions biedt bovendien nog een erg handige manier voor het bieden, het zogenaamde auto-bod. Wat houdt dit nu precies in? Dit houdt in dat voor de veilingen van artikelen waar u interesse in heeft, u een automatisch bod kunt laten plaatsen. Iedere keer dat iemand anders een hoger bod plaatst, plaatst de computer voor u een nog hogere bieding. Doordat u zelf een maximumbedrag in kunt stellen, weet u zeker dat u nooit meer betaalt dan u van te voren met u zelf had afgesproken. Dit is natuurlijk ideaal als u geen tijd hebt om uw mail in de gaten te houden om te zien hoe de veilingen verlopen. Voor anderen is uw maximumbedrag niet zichtbaar, waardoor zij niet weten tot hoe lang u door zult blijven bieden en dat houdt de spanning van de veiling er in. De automatische mailing bij overbieding en de mogelijkheid van het auto-bod, maken NBD Auctions dus een van de interessantste online veilingen. Daar komt nog eens bij dat zij een zeer ruim aanbod aan artikelen bieden en dat u deze op uw gemak online kunt bekijken. Doordat zij ze in handige categorieën ingedeeld hebben op hun site, kunt u gemakkelijk die producten vinden waar u interesse in hebt. Gaat uw voorkeur uit naar meubilair? Of juist naar gereedschap, fashion of sanitair? Bij hen vindt u het allemaal. Kiest u voor de veilingen van NBD Auctions, dan kiest u dus voor:

  • ruim aanbod aan artikelen
  • overzichtelijke website met handige categorieën
  • mogelijkheid van mailing bij overbieding
  • mogelijkheid tot gebruik maken van auto-bod met limiet

Bij NBD Auctions kunt u bovendien niet alleen kopen, u kunt er ook zelf uw artikel ter veiling aanbieden. Reden genoeg dus om van alle mogelijke veilingen juist voor deze online veilingsite te kiezen als u wilt kopen of verkopen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn