Glasvezel internet

U heeft een eigen bedrijf wat erg goed loopt. U heeft veel klanten, maakt een hoge omzet, en maakt dus ook veel winst. Uw bedrijf moet nu groeien, om zo meer klanten van dienst te kunnen zijn. Er moet dus meer capaciteit komen, wat meestal makkelijker verwezenlijkt kan worden op een nieuwe locatie. Meer ruimte voor onder meer vergaderingen of klantbezoek staat meestal hoog op het verlanglijstje, maar ook zijn een aantal technische zaken van groot belang. Erg belangrijk bij een uitbreiding van het bedrijf is bijvoorbeeld de internetconnectie. Wat veel ondernemers vergeten is dat voor meer klanten in verhouding steeds meer capaciteit nodig is. De ervaring van de oude klanten mag immers niet leiden onder de nieuwe aanwas. Goed en stabiel internet is daarom de poort naar de rest van de wereld. Wanneer uw bedrijf verhuist naar een nieuwe locatie is dit het ideale moment die belangrijke internetverbinding te verbeteren. Vaak kunt u op een nieuwe locatie bepalen welke aansluitingen er komen te liggen. Als u geluk heeft, dan liggen er glasvezelkabels, die kunnen zorgen voor erg snel en betrouwbaar internet. U heeft dan de mogelijkheid om glasvezel internet aan te schaffen. Glasvezel internet is erg snel en zeer betrouwbaar. Er zijn daarnaast unieke abonnementen voor bedrijven of organisaties die voor particuliere klanten soms niet mogelijk zijn. Deze verbindingen zijn erg stabiel en stellen een bedrijf in staat om verder te groeien zonder dat ze hierdoor in de problemen komt. Wanneer u glasvezel internet aan wilt schaffen doorloopt u een aantal stappen:

  • bepalen van een geschikte locatie
  • bepalen van de mogelijkheden
  • het kiezen van het juiste snelheid
  • het kiezen van de juiste provider
  • het bepalen van een abonnement

Het eerste wat u moet doen is het bepalen van een geschikte locatie. Wanneer uw bedrijf verhuist dan heeft u de mogelijkheid om ergens een nieuw pand te laten bouwen of een oud pand te betrekken. Glasvezel internet vindt u meestal niet in oude panden. Voordat u dus een oud pand betrekt is het slim om eerst de aansluitingen te bekijken. Veel bedrijven in grote steden, met name rond de binnenstad, hebben soms weinig aansluitingen en dus ook geen glasvezel internet. Deze zijn vroeger niet gelegd en moeten nu nog gelegd worden. Dit zorgt soms voor grote problemen. Het is slim dit voor te zijn. U heeft bijvoorbeeld meer kans op glasvezel internet in bijvoorbeeld een buitenwijk, om in een omliggend dorp. In deze dorpen, bijvoorbeeld op een industrieterrein, kunnen de aansluitingen vaak ook makkelijk voor u aangemaakt worden wanneer ze er nog niet zijn. Zo zorgt u ervoor dat uw bedrijf de mogelijkheid heeft om ook in de toekomst goed te kunnen concurreren. Met een nieuwe locatie heeft u bovendien een grote mate van vrijheid. U kunt uw eigen ontwerp tot leven brengen.

Glasvezel internet; de mogelijkheden

Wanneer u een locatie heeft gekozen is het tijd om de mogelijkheden te bekijken. Wat is er mogelijk op de plek die u heeft uitgekozen, is glasvezel internet hier een optie? Wanneer u een locatie hebt uitgekozen op een industrieterrein of in een buitenwijk, dan is de kans dus groot dat glasvezel internet een optie is. U gaat vervolgens opzoek naar een snelheid die past bij uw bedrijf. Veel mensen willen het beste van het beste en betalen hiervoor erg veel geld. Voor een bedrijf is dit lang niet altijd even gunstig. Glasvezel internet kan hele hoge snelheden behalen, soms veel meer dan uw bedrijf nodig heeft. Kies een snelheid die past bij de groei die het bedrijf de komende tijd zal doormaken. Het is slimmer geleidelijk de aansluiting te verbeteren naarmate uw bedrijf populairder wordt. Zo betaald u niet teveel voor capaciteit die u niet gebruikt. Omgekeerd kan het natuurlijk ook: wanneer u een grote piek aan klanten verwacht kunt u tijdelijk kiezen voor glasvezel internet met een erg hoge snelheid en deze snelheid vervolgens weer afbouwen. Het is belangrijk in te zien dat sneller in dit geval niet altijd beter is. Wanneer een snelheid is bepaald moet nu de aanbieder gekozen worden. Soms wordt dit voor u gedaan. Op sommige plaatsen is er bijvoorbeeld maar één aanbieder van glasvezel internet. In het geval u meerdere opties heeft is het natuurlijk zaak de beste uit te kiezen. Doe hiervoor onderzoek in de regio. U zult zien dat mensen u voor zijn gegaan en deze mensen veel hebben uitgezocht wat de beste keuze is. Soms lijkt één aanbieder erg goedkoop, maar valt deze uiteindelijk toch tegen. U staat er niet alleen voor, doe wat navraag. Tot slot bepaalt u het type abonnement dat u kiest. Verschillende aanbieders hebben diverse abonnementen voor glasvezel internet. Vaak krijgt u korting wanneer u een langer contract afsluit, of worden de kabels door de leverancier voor u gelegd. Bekijk dus goed waar u het voordeligst uit bent!

Een goede afweging maken

Soms is het lastig alle opties te overzien, het is dan handig dat u daar wat hulp bij krijgt. Gelukkig zijn er bedrijven die alle mogelijkheden verzamelen en aanbieden. Zo is er bijvoorbeeld FiberToBusiness. Op de website van dit bedrijf, https://fiber.gakijken.nl/, staan allerlei opties wat betreft glasvezel internet. Je vindt hier alle aanbieders, verschillende tarieven, een “glasvezel checker” en nog veel meer. Ook is het mogelijk contact op te nemen om zo uw situatie helemaal door te praten. Wanneer u op zoek bent naar glasvezel internet dan is dit dus een prima optie. Ga snel eens langs op de site en bekijk hoe uw bedrijf gezond de toekomst in kan gaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn