Help je werknemers spelenderwijs beter worden via serious games

Alle mensen hebben een eigen voorkeur als het op leren aankomt. Maar waar iedereen het wel over eens is dat is dat het vaak niet helpt om simpelweg uit boeken te leren. Je kunt iemand wel een boek voorschotelen, maar het is veel beter als mensen leren door te doen. Maar hierbij moet er wel rekening gehouden worden met de manier waarop de lessen worden aangeboden. Het is niet voldoende om mensen simpelweg te trainen via praktijklessen. Als deze praktijklessen namelijk niet leuk zijn of zelfs vervelend, dan krijgen mensen al snel een afkeer van het leertraject. Op dat moment kan het best zo zijn dat mensen mee blijven doen, maar de lessen komen dan niet meer binnen. De efficiëntie van zulke lessen is dus niet bepaald hoog. Het is belangrijk om lessen leuk te houden. Dat merk je op de middelbare school al bij saaie lessen zoals scheikundelessen. Als je een saaie leraar hebt die jou vertelt hoe alles werkt, dan dwalen je gedachten al vrij snel af naar andere zaken. Maar als een leraar je laat zien hoe het werkt met leuke proefjes, dan ben je een en al aandacht. Daarom kun je gebruik maken van serious games voor je bedrijf. Met serious games kun je werknemers spelenderwijs laten leren. Het is natuurlijk serieus, maar het is ook een spel. Het mooie aan een spelformat is dat het perfect is om te dingen snel te leren. In een spelsetting kun je fouten maken. Sterker nog, door gewoon te proberen en dus ook de fout in te gaan, kun je beter en sneller zien wat niet werkt en wat juist wel werkt. Als je weet wat niet werkt, dan krijg je ook sneller inzicht in waarom andere tactieken wel werken. Als je je werknemers bijvoorbeeld wilt leren om efficiënt te managen, dan moet je ze in een management setting plaatsen waar ze kunnen spelen met verschillende methodes. Dit is precies waar je serious games voor kunt gebruiken. Serious games zijn daardoor dus ook veel doeltreffender dan trainingen. Een training maakt toch vaak gebruik van instructies, een leraar-leerling verhouding en veel herhaling. Tijdens serious games zorg je ervoor dat mensen niet heel bewust bezig zijn met leren. Ongemerkt sluipen de nieuwe technieken er in en dat maakt serious games tot zo’n groot succes.

De serious games van Salsaparilla

De serious games van Salsaparilla kennen verschillende toepassingen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Verandertrajecten
  • Visie-ontwikkeling
  • Communicatie-ontwikkeling
  • Verhoging van de omzet
  • Inrichten van zelfsturende teams

De deelnemers gaan dus niet aan de slag met een theorie. Een theorie kan best waar zijn, maar dat wil niet zeggen dat de leerling de theorie ook op de juiste manier in de praktijk brengt. In plaats van het leren van theorie gaan de deelnemers direct zelf aan de slag met nieuwe werkwijzen via het spel. In deze spelsetting ervaren ze dus direct wat het effect is van bepaalde werkwijzen. De situatie in het spel is zo opgezet dat je het kunt vergelijken met de situatie op de werkvloer. Het is dan ook vaak een feest van herkenning. Wat je vervolgens heel vaak ziet is dat de deelnemers de houding van het spel één-op-één overnemen en meenemen naar de werkvloer.

De voordelen van game based trainingen

Een groot voordeel van serious games is dat je als deelnemer fouten mag maken. Verder leer je door te doen en dat maakt het ook heel leuk om te leren. Je hoeft niet van alles in je hoofd te stampen. Door serious games te spelen neem je de nieuwe technieken eigenlijk automatisch over.  Lees meer op Serious games implementeren verandertrajecten snel – Salsaparilla Utrecht

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn