Huur de bedrijfsrecherche in

Het plegen van fraude op de werkvloer kan op uiteenlopende manieren gebeuren. Als werknemer wil je hier natuurlijk niet bij stil staan. Je wilt je personeel kunnen vertrouwen en ook de problemen die fraude met zich mee kunnen brengen wil je misschien liever niet onder ogen zien. Dat snappen wij helemaal. Toch kan het ernstige consequenties hebben als je er niets aan doet. Niet alleen zal de werknemer die fraude pleegt steeds verder gaan, ook kan het andere werknemers aansporen om ook fraude te gaan plegen.

  • Ziekteverzuim
  • Aannemen van nieuw personeel
  • Bijhouden van rekeningen

Er zijn uiteenlopende voorbeelden te bedenken waarin sprake kan zijn van fraude op de werkvloer en de bedrijfsrecherche van NMS Recherche heeft ze inmiddels allemaal al eens voorbij zien komen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan ziekteverzuim. Het is natuurlijk niet verkeerd om je als werknemer ziek te melden bij je vaste baan (en dus doorbetaald te krijgen) en vervolgens de dag besteden met het bijklussen voor iemand anders. Zo verdien je dubbel zoveel op een dag zonder al het werk ervoor te hoeven doen. Uiteraard is dit fraude. Niet alleen omdat je je niet zomaar ziek mag melden, maar al helemaal omdat je in de baas zijn tijd geen (betaalde) werkzaamheden voor anderen uit mag voeren. Vermoed jij dat een van jouw werknemers dit doet? Schakel dan de bedrijfsrecherche in en wij gaan voor jou op onderzoek uit. Binnen de kortste keren weet jij meer en kun je hier dus op gaan handelen.

De bedrijfsrecherche bij het aannemen van nieuw personeel

Als werkgever ben je natuurlijk ook verantwoordelijk voor het aannemen van nieuw personeel. En alsof het niet al moeilijk genoeg is om een passend nieuw teamlid te vinden, moet je ook nog je ogen en oren openhouden voor fraude. Zeker bij banen waarbij het hebben van de juiste ervaring en/of diploma’s belangrijk is. Lijkt iemands cv te mooi om waar te zijn, maar zou het de ideale aanwinst zijn wanneer het wel blijkt te kloppen? Neem contact op met de bedrijfsrecherche en wij zoeken het voor je uit. Dit kan natuurlijk ook als je iemand net hebt aangenomen. Het is en blijft tenslotte vrij lastig om tijdens een (of misschien een aantal) gesprek(ken) echt te bepalen met wat voor soort persoon je te maken hebt. Lijkt de persoon dus ideaal tijdens de sollicitatiegesprekken, maar begin je te twijfelen tijdens de eerste weken in dienst? De bedrijfsrecherche kan voor jou bekijken of je gevoel klopt. Het plegen van fraude is strafbaar en hier wil je natuurlijk zo vroeg mogelijk bij zijn.

Wat als er geld mist

Ieder bedrijf handelt natuurlijk in geld. Voor de een zal dit met name online zijn, voor winkels is dat bijvoorbeeld een ander verhaal. In alle gevallen is het mogelijk dat er iemand fraude pleegt met het geld. Kloppen de kassa’s aan het einde van de dag vaak niet? Verdwijnen er bedragen van de zakelijke rekening waarvan jij geen idee hebt waar ze heen gaan? De bedrijfsrecherche kan voor je uitzoeken wat hier aan de hand is. Wil jij hier graag meer over weten? Neem dan contact op met de bedrijfsrecherche van https://www.nmsrecherche.nl/. Hij of zij kan je uiteraard meer vertellen over wat zij voor je kunnen doen en hoe zij dit doen. Of het nu gaat om fraude op grote of kleine schaal, de bedrijfsrecherche staat voor je klaar. Het is dan ook zeker aan te raden om de bedrijfsrecherche in te schakelen wanneer jij vermoedt dat er fraude gepleegd wordt binnen je bedrijf.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn