Inbouwspots of andere lampen?

Geen enkele woning kan zonder goede verlichting, u wilt immers niet in het donker zitten in huis en u wilt voldoende licht hebben om te kunnen lezen, koken, knutselen, noem maar op. U kunt voor uw verlichting uit veel verschillende soorten lampen. Zo kunt u kiezen voor inbouwspots, maar ook voor plafondlampen, staande lampen, muurlampen of tafellampen. Allemaal hebben ze natuurlijk zo hun eigen voordelen. Er zijn echter weinig mensen die kiezen voor het gebruik van inbouwspots, het is dus goed om hier eens wat nader op in te gaan. Waarom zou u nu voor deze verlichtingsbron kiezen? Een groot voordeel van inbouwspots is natuurlijk dat u ze heel onopvallend weg kunt werken in bijvoorbeeld het plafond. U loopt daarmee niet het risico zoals met hangende plafondlampen dat u er uw hoofd tegen stoot. Doordat ze bovendien geen ruimte innemen, passen ze op heel veel verschillende plekken, zo zijn ze ook in te bouwen in aanrechtkastjes of boekenkasten. En wat dacht u van het voordeel dat u ze op veel verschillende plekken kunt plaatsen, zodat het overal goed verlicht is? Andere soorten lampen bieden altijd maar op één plek echt goed licht in plaats van dat ze de hele ruimte verlichten. Ook dat is dus een groot voordeel van het gebruik van inbouwspots. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om veel andere lampen te plaatsen, bijvoorbeeld een hanglamp boven de eetkamertafel en een plafondlamp in de buurt van het aanrecht, maar dan moet u altijd meerdere lichtknopjes gebruiken om het licht aan te kunnen doen en de hele ruimte te verlichten. Met inbouwspots kunt u met één druk op de knop alle spots aan of uit doen en daarnaast zijn er ook nog mogelijkheden voor het gebruik van een dimmer. U kunt daarmee dus zelf kiezen hoe fel de verlichting is. Wilt u sfeer creëren of juist veel licht hebben zodat u goed kunt werken? Het is dan helemaal aan u.

Inbouwspots met LED lampen

Hebt u besloten dat u inbouwspots wilt gaan gebruiken in uw woning, dan is het vervolgens natuurlijk nog de vraag wat voor lampjes u daar in gaat gebruiken. Een uitstekende keus zijn de nieuwste generatie LED lampjes. Bij veel mensen hebben deze onterecht een slechte naam en dat is erg zonde. Er wordt bijvoorbeeld vaak gedacht dat ze enkel in één soort verkrijgbaar zijn, een soort die bovendien zorgt voor hard en fel wit licht. Dit was met de eerste exemplaren misschien het geval, maar de huidige generatie is een stuk beter gericht op onze wensen wat betreft de kleur van het licht. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor LED lampjes die warm wit licht geven en die daardoor echt zeer geschikt zijn voor gebruik in inbouwspots. Een ander misverstand dat bestaat, is dat LED niet te combineren is met een dimmer. Zoals gezegd is het een misverstand, deze lampjes zijn prima te combineren met een dimmer. Waarom zou u nu voor deze lampensoort kiezen voor in uw inbouwspots? Wat voor voordelen biedt dat? Het biedt als grote voordeel dat ze heel veel minder energie verbruiken dan gewone gloeilampen en zelfs minder dan spaarlampen. Dit betekent dat uw energieverbruik omlaag zal gaan en dat u dus minder energiekosten hebt. Dit kan u een aardig financieel voordeel opleveren, helemaal als u uw inbouwspots vaak gebruikt. Het is bovendien niet alleen gunstig voor uw eigen portemonnee, het lagere energieverbruik is natuurlijk ook erg prettig voor het milieu. Want wat u niet verbruikt, hoeft ook niet opgewekt te worden. Alle reden dus om in uw inbouwspots te werken met LED lampjes, het levert zowel uzelf als het milieu veel op!

Alles wat u nodig hebt bij PretMetLed.nl

Wilt u inbouwspots met LED lampjes in uw woning in gaan bouwen? Dan bent u bij PretMetLed.nl helemaal aan het juiste adres. U vindt bij hen een zeer ruime collectie op dit gebied, waardoor u bij hen altijd zult kunnen vinden waar u naar op zoek bent. Of u nu zoekt naar inbouwspots voor in uw woonkamer of uw keuken, zij hebben het allemaal. Ook voor de badkamer kunt u bij hen terecht, zij hebben speciale spots te koop die geschikt zijn voor het vochtige klimaat van de badkamer. Bestelt u bij hen inbouwspots, dan krijgt u er altijd een handleiding bij met uitleg over hoe u deze aan dient te sluiten. Om u goed op weg te helpen, kunt u bij hen bovendien alle mogelijke producten bestellen die u nodig kunt hebben bij het aanleggen van de spots, zoals:

  • verschillende maten montagedraad
  • Wago lasklemmen
  • dimmers
  • reserve drivers
  • stopcontacten
  • afstandsbediening voor draadloze dimmers
  • schakelmateriaal

Behalve voor de aansluiting van de spots, hebt u natuurlijk ook materialen nodig om de inbouwspots in te kunnen bouwen. U hebt bijvoorbeeld een gatenboor nodig, om gaten van de juiste grootte te maken in bijvoorbeeld uw plafond. Daarom vindt u bij hen ook voor iedere maat spot een bijpassende gatenzaagset en daarnaast hebben zij ook centreerboren te koop. Met andere woorden, u kunt bij hen echt terecht voor alles wat u nodig hebt om deze lampjes te installeren en aan te sluiten. Bent u niet zo technisch aangelegd en weet u niet goed wat voor inbouwspots in nu nodig hebt? Neem dan gerust contact met hen op, zij informeren u graag over de mogelijkheden en over wat het best past bij uw specifieke situatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn