Is er een praktijk voor acupunctuur in Deventer?

Als je op zoek bent naar een praktijk voor acupunctuur in Deventer moet je zeker zijn bij qizee, de praktijk van Sanne van der Zee. Haar praktijk biedt je behandelingen acupunctuur, maar gaat nog veel verder dan dat. Sanne slaat als het ware een brug tussen de Westerse en Chinese geneeskunde, en kan je naast een behandeling acupunctuur in Deventer ook ondersteuning bieden in de vorm van:

  • QiGong
  • Meditatie
  • TaiChi

Voor deze disciplines kun je een kijkje nemen op haar andere website, namelijk QiGongZee. In haar praktijk voor acupunctuur richt ze zich echter voornamelijk op behandelingen met behulp van deze welbekende naaldjes, en indien ze dat nodig acht de inzet van Chinese kruiden therapie (oftewel medicatie, maar dan op natuurlijke basis). De combinatie hiervan kan uiterst krachtig werken op je gezondheid, en ze heeft dan ook reeds bij veel mensen mooie resultaten geboekt. Sowieso lenen behandelingen acupunctuur in Deventer (in haar praktijk) zich voor veel verschillende klachten. De reden daarvoor is dat acupunctuur jouw lichaam als het ware terug in balans brengt, waarna het zichzelf kan herstellen. Het principe achter acupunctuur is namelijk dat er een onbalans bestaat in de energiebanen van je lichaam (ook wel meridianen genoemd) en als gevolg daarvan krijgen bepaalde organen en/of weefsels minder energie. Er ontstaan pijnklachten, een hormonale disbalans of onrust, en met behandelingen acupunctuur in Deventer kun je deze verminderen of zelfs compleet elimineren.

Het netwerk van meridianen in je lichaam

Volgens de Chinese geneeskunde bestaat ieder lichaam uit een uiterst precies netwerk van meridianen, dit zijn de energiebanen van je lichaam. Normaal gesproken (wanneer je in perfecte gezondheid verkeert) stroomt de energie vloeiend door deze banen heen. Je hele lichaam wordt voorzien van energie, en alle organen en weefsels kunnen daardoor perfect werken. Wat vaak blijkt tijdens de behandeling acupunctuur in Deventer is dat er zich een onbalans voordoet in deze energiebanen. Een meridiaan stagneert bijvoorbeeld, of is juist overactief. Ook een combinatie van deze twee is natuurlijk mogelijk, aangezien je natuurlijk meerdere verschillende meridianen in je lichaam hebt. Sanne zal door naaldjes te prikken op bepaalde punten de onbalans in deze energiebanen opheffen, waardoor alle energie weer goed stroomt. Doordat er zoveel verschillende klachten het gevolg kunnen zijn van een onbalans in je meridianen kan een behandeling acupunctuur in Deventer dus helpen bij een zeer breed scala aan klachten.

Met welke klacht naar de acupunctuur in Deventer?

Klachten waarmee je bij de praktijk voor acupunctuur in Deventer terecht kunt zijn zowel lichamelijk als psychisch van aard. Een onbalans in je meridianen kan namelijk zowel pijnklachten veroorzaken, als klachten die op het eerste oog stressgerelateerd lijken. Door stress verandert namelijk ook de doorstroming van je meridianen. Als de stressor vervolgens verdwenen is maar je houdt de onrust of hartkloppingen, dan kan een behandeling acupunctuur in Deventer je daar zeker bij helpen. Door het herstellen van de doorstroming van de energie komt je lichaam terug in balans, en zul je je al gauw stukken kalmer en zekerder voelen. Dus of je nu last hebt van een lichamelijke of (ogenschijnlijk) geestelijke klacht, acupunctuur kan je er zeker bij ondersteunen. Neem eens contact op met Sanne van qizee om te overleggen wat ze voor je kan betekenen!

https://www.qizee.nl/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn