Maak het weer op en top gezellig in je huis met een heuse sfeerhaard

Het is prettig als het lekker warm is in je huis, maar een stel radiators maakt het uiteraard niet bepaald gezellig in huis. Een mooie openhaard met echt vuur, dat is de optimale vorm van knusse behaaglijkheid. Dit komt ongetwijfeld door het feit dat we als mensheid zoveel positieve ervaringen hebben met vuur. Met vuur konden we eten gaan koken, we konden ons warmen aan de vlammen en we hadden een extra lichtbron naast de zon. Door de jaren heen is vuur ook belangrijk gebleken bij het tot stand komen van allerlei nieuwe technieken en gereedschappen. Dus als we voor een openhaar zitten, dan komen we tot rust vanwege millennia aan positieve ervaringen met vuur. Op zich is dat best gek, want vuur is ook heel gevaarlijk en kan ook voor veel leed zorgen. Maar door de vele positieve eigenschappen van vuur hebben we dat voor lief genomen. Als een huis afbrandt, dan nemen we dat het vuur ook niet kwalijk. Sterker nog, omstanders zullen met grote ogen naar de brand kijken en zeer onder de indruk zijn. Het is dan ook niet zo gek dat we juist in de wintertijd zo graag voor een openhaard zitten. Maar moderne huizen hoeven niet meer verwarmd te worden met een openhaard en echt vuur. Een openhaard wordt dus vooral nog gebruikt wanneer men een beetje extra sfeer wil maken. Nadeel is wel dat je dan met echt hout moet gaan werken en dus ook een schoorsteen nodig hebt om de rook af te voeren. Het is daardoor een heel gedoe voor een klein momentje van gezelligheid. Dit leidt er dan ook al snel toe dat men de openhaard niet gebruikt. Je kunt daarom beter kiezen voor een sfeerhaard. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische sfeerhaard waarmee je ook vlammen ziet. Dit is genoeg voor de positieve associatie en is ideaal als je een beetje sfeer wilt creëren in huis. Je hoeft niet eerst hout te gaan hakken, je hoeft ook geen sprokkelhoud te verzamelen en je hoeft de boel niet aan te steken. Tevens hoef je met sfeerhaarden ook geen vlammen gaande te houden, dus je kunt de sfeerhaard aanzetten en weer lekker op de bank plaatsnemen. Aldaar kun je genieten van de gezellige sfeer zonder dat je de hele tijd in de weer moet met de openhaard. Mensen die een nieuw huis kopen en een zien dat er een openhaard in zit, zijn daardoor vaak eerst heel enthousiast. Maar uiteindelijk zie je vaak dat de haard nooit gebruikt wordt. Met een sfeerhaard is dat natuurlijk wel anders. Deze kun je met een simpele aan/uit knop activeren.

Een sfeerhaard voor iedere ruimte in huis

Je kunt een sfeerhaard uiteraard in de woonkamer plaatsen, maar het is natuurlijk ook gewoon een idee om een sfeerhaard in de badkamer te plaatsen. Wat is er nou meer ontspannend, dan een bad nemen in het donker terwijl de sfeerhaard de ruimte verlicht met de vlammen? Als je via een bad je stress uit je lichaam wilt halen, dan is het combineren van een warm bad met een sfeerhaard natuurlijk de ideale manier. Aangezien je voor een elektrische sfeerhaard alleen een stopcontact nodig heb en geen rookkanaal, kun je deze ook prima in de badkamer plaatsen.

Waar kan ik terecht voor de verschillende sfeerhaarden

Mocht je op zoek zijn naar een sfeerhaard, dan kun je terecht bij Prins badkamers & haarden. Via de site van badkamersenhaarden.nl zie je meteen ook een overzicht van de verschillende haarden die je kunt kopen zoals:

  • Elektrische haard
  • Gashaard
  • Gelhaard
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn