Maak je eigen e liquid en bespaar veel geld!

Roken is een bezigheid waar veel mensen tegenwoordig een afkeer van hebben. Roken is dan ook steeds minder populair. Dat is ook niet zo gek als je nagaat dat roken tegenwoordig een zeer negatief stigma heeft. Als roker moet je altijd maar naar buiten. Je moet naar speciale rookruimtes om een sigaretje op te steken. Los daarvan betaal je 80% extra kosten aan accijnzen als je een pakje sigaretten koopt. Daar komt nog bij dat heel veel mensen liever niet roken, maar het is nu eenmaal verslavend dus pogingen om te stoppen mislukken vaak. Hierdoor zijn ze alsnog genoodzaakt om dure pakjes sigaretten te kopen en naar buiten te verkassen op het moment dat ze willen roken. Deze sfeer rondom roken en rokers maakt het dus prettiger om gewoon te stoppen met roken. Mocht je willen stoppen, maar wil je wel blijven roken, dan is dat mogelijk. Het klinkt als een tegenstrijdigheid, maar je kunt natuurlijk gewoon stoppen met het roken van de tabakssigaret en starten met het roken van een elektronische sigaret. Een elektronische sigaret, of een e sigaret, is namelijk niet schadelijk voor de mensen om je heen. Deze kun je dus in principe dus gewoon binnen roken. Er komt namelijk geen rook uit een e sigaret. Een e sigaret werkt op basis van het verdampen van e liquid. Er komt daardoor geen rook uit de e sigaret, maar damp. Daarnaast is een e sigaret lang niet zo schadelijk voor de roker als een tabakssigaret. Je kunt zelfs e liquid gebruiken zonder nicotine. Men is er nog niet over uit in hoeverre de e sigaret wel of niet schadelijk is, maar wat wel als een paal boven water staat is dat de e sigaret significant minder schadelijk is dan een tabakssigaret. Daarnaast is het roken van een e sigaret aanzienlijk goedkoper. De e sigaret zelf hoef je maar één keer aan te schaffen. Vervolgens moet je af en toe een nieuwe batterij kopen. Het enige wat je verder moet kopen is e liquid. Deze kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt e liquid ook zelf maken. In dat laatste geval ben je natuurlijk helemaal goedkoop uit. Hieronder lees je meer over e liquid en hoe je dit zelf kunt maken.

De benodigdheden voor het maken van e liquid

Als je zelf aan de slag gaat met het maken van e liquid, dan heb je het volgende nodig:

  • Een ruime tafel om aan te werken
  • Handschoenen
  • Een mondmasker
  • Doseer spuit
  • Liquid flesje
  • De basisstoffen (PG, VG, Aroma en eventueel nicotine)

Hiermee kun je gewoon thuis aan de slag met het maken van e liquid. De ingrediënten kun je bestellen via nieuwesigaret.nl. Ook kun je op deze website instructies lezen voor het maken e liquid. Voor veel mensen is het leuk om hier mee aan de slag te gaan. Je bent als het ware een soort scheikundige als je op deze manier zelf bezig gaat met het maken van je eigen e liquid. Maar als je hier geen zin in hebt en je wilt toch gewoon goedkoop kunnen roken, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Je kunt e liquid ook gewoon in de webwinkel kopen. Je kunt kiezen voor e liquids met of zonder nicotine en verder kun je ook kiezen uit verschillende lekkere smaakjes. Een e sigaret is wat smaak betreft dus een stuk gevarieerder dan een tabakssigaret.

Neem contact op voor meer informatie

Mocht je meer willen weten over de elektronische sigaret, dan kun je altijd contact opnemen met Nieuwe Sigaret. Contactinformatie vind je op de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn