Onze trap opgeleukt met trapstickers

Wij wonen in een nieuwbouw wijk in de polder en al vanaf dag één dat wij hier wonen is onze trap een doorn in het oog geweest. We hebben een vrij saaie hal met een grote houten trap erin, waar we eigenlijk nooit goed mee hebben geweten wat we ermee aan moeten. Het zijn nogal diepte treden, de kleuren die bij de oplevering op de trap zaten, die hebben we al een keer overgeschilderd met een andere kleur, maar het bleef een saai stuk hout dat zo maar in die ruimte tegen de kant aan stond. We lopen er echt al jaren op en af, maar iedereen in ons gezin heeft hetzelfde gevoel erbij, namelijk ‘dit kan leuker’. Tot we op een gegeven moment op trapstickers zijn gestuit. Dat is natuurlijk wel een oplossing om eens een keer heel iets anders met een trap te doen en ervoor te zorgen dat het niet zo’n saai ding is. De trapstickers van Sticker Queen, die we op stickerqueen.nl gekocht hebben zijn voor ons de uitkomst geweest om echt iets leuks met de trap te doen.

Onze keuze voor de trapstickers

We hebben jonge kinderen en die vonden het leuk om mee te mogen denken over de trapstickers die we bij Sticker Queen hadden gezien, want daarin hebben ze keuze.

  • Nummers en cijfers
  • Woorden en teksten
  • En muizen, heel veel muizen

Die laatste, die hadden mijn kinderen eigenlijk niet moeten zien, want de trapstickers met muizen waren bij alle kinderen verreweg het meest populair. Ze hadden namelijk het idee opgevat om de trap geel te verven en dan de muizen erop te plakken, zodat de trap in één keer een gatenkaas zou worden. Eigenlijk vonden mijn partner en ik dat ook best wel grappig en we hebben toen, zonder er echt over na te denken, de trapstickers met muizen besteld. Mijn vriend is toen alvast de trap gaan schuren en ik ben met de kinderen een pot gele verf gaan halen. Ik moet zeggen, het resultaat was echt hilarisch. De trap hebben we helemaal kaasgeel geschilderd en toen we die week ook de trapstickers binnen hadden en we die erop geplakt hadden was het inderdaad net alsof er een groot stuk kaas midden in de hal stond. De kinderen vonden het te gek. Die gingen echt elke dag spontaan met plezier op tijd naar bed, want dat betekende dat ze dan de trap op mochten lopen. Natuurlijk heel behoedzaam, want ondanks dat het trapstickers zijn, de muizen moeten met ontzag worden ontweken. Dit grapje vonden we heel erg leuk, maar na een paar maanden waren we toch echt wel uitgekeken op zo’n joekel van een kaas in de gang. Mijn vriend is de trap weer gaan schuren en ik heb via Sticker Queen nieuwe trapstickers gekocht. Gelukkig zijn ze verkrijgbaar voor een prima prijs en is de website van Sticker Queen heel eenvoudig in gebruik en kun je snel en gemakkelijk bestellen en betalen en binnen no-time hadden we de nieuwe trapstickers in huis.

Nieuwe stickers voor op de trap

Mijn vriend had ondertussen toch wel zo’n drie keer de trap opnieuw moeten schilderen, want het geel bleef er maar doorheen komen, maar uiteindelijk is de trap klassiek wit met donker bruine treden geworden. Iets wat veel beter bij de rest van ons huis past. Daar hebben we in het Frans van één tot vijftien op geplakt, want dat is hoeveel treden we hebben en daarbij konden we de kleur en het lettertype zelf bepalen. Nu leren de kinderen spelenderwijs tellen in het Frans en ook dat vinden ze heel erg leuk. En wij vinden onze trap nu leuk.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn