Opzoek naar een legionella filter? Bestel dan bij Legionelladouchekoppen.nl!

Bent u opzoek naar een legionella filter? Breng dan een bezoekje aan de webshop van legionelladouchekoppen.nl. Speciaal voor bedrijven en particulieren die besmetting van legionella willen tegengaan. Met onze geavanceerde en slimme legionella filters kunt u eenvoudig douchekoppen aanpassen om verantwoord gebruik te kunnen blijven maken van water zonder kans op bestemming. Het is belangrijk om preventief aandacht te besteden hieraan, want het kan voor vervelende complicaties zorgen, zodra iemand een legionellabesmetting oploopt. Bovendien is risico lopen ook helemaal niet nodig, want een filter is een gemakkelijke ingreep die kostenefficiënt kan worden gemonteerd. Bekijk voor meer informatie over onze efficiënte legionella filters onze website.

Legionella filter

Legionella bacteriën zijn niet voor het blote oog zichtbaar en daardoor hebben veel mensen pas bij ziekteverschijnselen door dat zij bloot werden gesteld hieraan. Voorkom besmetting door te kiezen voor een legionella filter. Deze filter wordt direct aangesloten op uw douchekop en filtert deze bacteriën eruit, zodat dit niet in waternevel eindigt. De kracht van het water wordt hierdoor niet verminderd. Er zijn verschillende soorten legionella filters te verkrijgen voor elke douchekop. Het biedt snel bescherming om mogelijke concentratie legionellabacteriën op te vangen. Schoon drinkwater lijkt wellicht in Nederland heel vanzelfsprekend, maar voor veel mensen in landen als Kenia, Senegal of Bangladesh is dit zeker niet het geval. Waar wij hier legionella filters plaatsen en aanschaffen om veilig te kunnen douchen, kunnen de mensen daar helemaal geen veilig water drinken. legionelladouchekoppen.nl doneert daarom grote hoeveelheden drinkwaar aan projecten in ontwikkelingslanden met waterschaarste. Hierover lezen en hoe u eventueel bij kunt dragen? Bekijk dan voor meer informatie de pagina van Stichting MADEBLUE.

Legionella besmetting

De griepvariant is meestal van tijdelijke aard. De veteranenziekte daarentegen is een chronische longaandoening die zelfs een dodelijke afloop kan betekenen. Hiervoor dient de infectie middels een bacterie door de neus of mond worden opgenomen, waardoor het zich kan vestigen in de longen. De verspreiding vindt plaats middels aerosolen, kleine waterdruppeltjes die bacteriën bevatten en ontstaan door turbulente waterbewegingen, zoals het vernevelen van water. Legionella kan dus zeer ernstige en vergaande gevolgen hebben. Het natuurlijke milieu is de bodem van zoet water. De meest ideale groeiomstandigheden van deze bacterie is stilstand water met een temperatuurt tussen de 25 en 60 graden, waarbij 37 graden optimaal is. De aanwezigheid van biofilm of ander organisch materiaal is tevens bevorderlijk. Om ziek te kunnen worden van legionella zouden de aerosolen ingeademd moeten worden. Om schadelijk te zijn dienen ze kleiner dan 5 micrometer te zijn om de longblaasjes te bereiken. Bij een tekort aan afweerstoffen, kan de bacterie gaan groeien. De omstandigheden in de longen zijn bovendien ideaal voor deze bacterie. Het is dus cruciaal om bescherming in te zetten tegen deze legionella. 

Voordelen legionella filter aanschaffen bij legionelladouchekoppen.nl:

  • Efficiënte producten om preventief in te zetten tegen besmetting
  • Filters zorgen ervoor dat de bacteriën uit het water worden gehaald
  • Waterbesparend
  • Energiebesparend
  • Duurzaam door lange levensduur
  • Diverse producten bezitten certificeringen, waaronder BRL-K14010, NEN-EN 1112 en CA Medical klasse 2A
  • Verschillende prijsklassen
  • Ondersteunen van Stichting MADEBLUE
  • Snel en voordelig
  • Direct uit voorraad leverbaar

Bestel daarom vandaag nog uw legionella filter in onze webshop: legionelladouchekoppen.nl en neem bij vragen gerust contact op met ons. Wij staan voor uw gezondheid op het gebied van legionellapreventie klaar!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn