Pallets

Het transport van goederen gaat steeds soepeler. Er zijn manieren ontwikkeld om het verplaatsen van producten steeds goedkoper en sneller te maken, zodat goederen over de hele wereld vervoerd kunnen worden. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van gestandaardiseerde transporteenheden. Een voorbeeld hiervan is de container. Containers zijn geschikt om te vervoeren op een schip, maar kunnen ook op een vrachtwagen of trein gezet worden. Dit betekent dat er van meerdere modaliteiten gebruik gemaakt kan worden voor het vervoeren van producten die zijn ingepakt in een container. Een hoeveelheid mobiele telefoons kan op deze manier snel en goedkoop vervoerd worden van een fabriek in Japan naar een winkel in een Nederlandse stad. Door gebruik te maken van standaard eenheden zoals de container wordt vervoeren veel gemakkelijker en goedkoper. Een ander voorbeeld is de pallet. Pallets zijn transporteenheden, die gemaakt worden van hout of kunststof. Het is een plateau waarop goederen kunnen worden vervoerd. Op het vaste land van Europa worden vooral pallets van 80 bij 120 centimeter gebruikt. Met een pompwagen of vorkheftruck kun je pallets verplaatsen. Omdat er standaard afmetingen worden gehanteerd, is het vervoer met deze middelen altijd mogelijk. Een pallet bestaat uit een rij planken, die aan de onderkant op verschillende plekken met elkaar verbonden zijn. Aan de onderzijde is echter altijd ruimte overgelaten, waardoor er gaten ontstaan wanneer de pallet op de grond staat. Hierdoor is het mogelijk om de pallet op te tillen vanaf de grond, bijvoorbeeld met een vorkheftruck. Omdat alle pallets aan verschillende normen en eisen moeten voldoen en ze in principe altijd dezelfde afmetingen hebben, is het vervoeren erg gemakkelijk. Bedrijven weten altijd welke apparaten ze nodig hebben voor het verplaatsen en dit maakt het praktische transporteenheden.

De voordelen van pallets

Pallets zijn op veel verschillende manieren te gebruiken. In de eerste plaats is een pallet erg stevig en kan hij zwaar worden belast. Wanneer de pallet niet is beschadigd en voldoet aan de normen, kan hij bij gelijke belasting tot 2000 kilogram dragen. Een Europallet is een pallet die in Europa wordt gebruikt voor het transport van verschillende soorten producten. Deze soort mag alleen worden gemaakt door erkende bedrijven en moeten voldoen aan Epal-normen. Omdat de veiligheid van de mensen die de pallets transporteren en van de goederen gewaarborgd moet worden, mogen er geen beschadigde pallets worden gebruikt. Een Europallet heeft een statiegeldwaarde van ongeveer 7 euro en kan worden ingewisseld door bedrijven. Dit betekent dat wanneer er een aantal pallets geleverd wordt, deze kunnen worden ingewisseld voor lege pallets van dezelfde kwaliteit. Daarnaast zijn er ook pallets voor eenmalig gebruik. Er zijn veel verschillende soorten, maten en materialen mogelijk om deze pallets mee te maken en ze hebben meestal een minder hoge kwaliteit dan de Europallets. Een pallet is dus zeer geschikt om goederen mee te vervoeren, vooral als het gaat om zware producten en grote hoeveelheden. Als pallets worden geëxporteerd naar een land buiten Europa of naar Engeland, moet het hout echter wel behandeld zijn met ISPM 15. Hiermee worden parasieten en ongewenste organismen gedood, zodat deze niet over de grens verplaatst worden. Er wordt daarom ook vaak voor kunststof pallets gekozen wanneer het transport plaatsvindt over deze grenzen. Naast voor het vervoeren van producten zijn pallets echter ook goed toepasbaar voor andere zaken. Omdat een pallet zo stevig is, kan hij dienen als ondergrond in verschillende situaties. Op de camping wordt bijvoorbeeld vaak een vloer gebouwd in de voortent van een caravan, vooral als er voor langere tijd wordt gekampeerd. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat alles in de voortent hoog en droog staat. Ook kun je er kasten mee bouwen en diverse leuke meubels. Je kunt er bijvoorbeeld een leuke salontafel van maken of een handige, mooie loungeset.

Palletspoed

Als je om wat voor reden dan ook op zoek bent naar pallets, kun je het beste eens op het internet gaan kijken. Op www.palletspoed.nl vind je bijvoorbeeld de mogelijkheid om allerlei soorten pallets aan te schaffen. Palletspoed levert aan de zakelijke markt, maar het is ook mogelijk als particulier een bestelling te plaatsen. Er is een mogelijkheid voor een spoedlevering, wat betekent dat je als bedrijf snel over de benodigde hoeveelheid pallets beschikt als dit nodig is. Er kan bijvoorbeeld een tekort ontstaan wanneer er onverwacht meer vraag is naar de producten die je verkoopt. Je kunt bij Palletspoed terecht voor de aanschaf van een voordelige pallet van goede kwaliteit. Ook als particulier kun je een aankoop doen, bijvoorbeeld om zelf een bed of een loungeset mee samen te stellen. Op de website vind je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een set aan te schaffen, waarmee je een loungeset kunt maken. Er wordt een voorbeeld gegeven van hoe deze set kan worden en op deze manier kun je ook als particulier gebruik maken van de voordelen van de pallet. Omdat een pallet zo stevig en sterk is, kun je er veel verschillende gebruiksvoorwerpen mee maken en ben je verzekerd van een lange levensduur. Het scheelt een hoop werk en is bijvoorbeeld veel gemakkelijker te maken dan een bank van steigerhout, omdat een pallet al een stevige constructie is en je hier dus zelf niet voor hoeft te zorgen. Op www.palletspoed.nl kun je meer lezen over de mogelijkheden van een pallet. Je kunt direct verschillende soorten bestellen en deze kunnen binnen 24 uur worden geleverd. Je kunt veilig betalen en bent zo verzekerd van een goede aankoop waar je blij mee zult zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn