Waar gebruik jij magneetverf?

Wil jij papieren op kunnen hangen met behulp van magneten? Overweeg dan eens het gebruik van magneetverf! Hiermee kun je zelf een magnetisch vlak creëren en dat levert zo zijn voordelen op. Maar voordat je hiermee aan de slag gaat, is het goed om eerst meer te weten te komen over wat dit nu precies voor verfsoort is, waar je het op kunt gebruiken en hoe je het kunt combineren met andere verfsoorten. En wat voor magneten gebruik je in combinatie met magneetverf?

Verschillende ondergronden

Heel veel mensen hebben in huis of op kantoor een magneetbord hangen. Dit is een ideale manier om gemakkelijk kaartjes, boodschappenlijstjes, tekeningen en nog zo veel meer op te hangen. Maar met een magneetbord heb je altijd het nadeel dat je deze aan de muur moet bevestigen, dat je beperkt bent in de ruimte en vaak zien de borden er ook wat saai uit. Ga je werken met magneetverf, dan heb je van al deze nadelen geen last! Je kunt hiermee namelijk zelf een oppervlak magnetisch maken, gewoon door het hiermee te verven. Je kunt deze verf gebruiken op:

  • stenen muren
  • houten deuren
  • kunststof ondergronden
  • stuc- en pleisterwerk

Met andere woorden, het maakt eigenlijk niet heel veel uit wat de ondergrond is, je kunt de magneetverf er altijd op aanbrengen. Dit heeft als voordeel dat je niet hoeft te boren in een muur om een magneetbord op te hangen en je kunt het magnetische vlak ook zo groot maken als jij zelf wilt. Je kunt een kastdeur hiermee behandelen, maar ook een hele muur! Of je maakt een deel van de muur magnetisch, het is maar net wat jij zelf wilt. Zo heb je met magneetverf dus heel veel verschillende mogelijkheden en dat maakt het zo leuk om met dit product te werken.

Afwerken van magneetverf

Een nadeel van deze verfsoort is echter wel dat het altijd grijs is. Dat heeft te maken met het feit dat er metaaldeeltjes in verwerkt zijn om voor de magnetische kracht te werken. Maar dit betekent niet dat als je met magneetverf wilt werken, dat je dus een grijs oppervlak krijgt. Je kunt het namelijk afwerken met een verf in kleur! Hoe werkt dit nu? Je brengt eerst drie lagen van de magnetische verf aan op het oppervlak dat jij hiervoor uitgekozen hebt. Dit is nodig om voldoende aantrekkingskracht te krijgen. Vervolgens werk je het af met gewone verf in een kleur naar jouw keuze. Zo hoef je dus niet perse een grijs vlak te hebben als je met magneetverf werkt! Wil je het extra bijzonder maken, dan kun je in plaats van gewone verf ook afwerken met schoolbordverf of whiteboardverf om het oppervlak ook nog beschrijfbaar te maken! Heb je op deze manier je eigen magnetische oppervlak gemaakt, dan is het belangrijk dat je extra sterke magneten koopt om hierbij te gebruiken. De aantrekkingskracht van de magneetverf is nu eenmaal iets minder sterk dan van een standaard magneetbord, dus sterke magneten zijn noodzakelijk. De verf en de bijpassende magneten kun je vinden bij magneetverfmagneten.nl, een echte specialist op dit gebied!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn