Waarom een witgoedmonteur altijd een goed idee is

Het is mij opgevallen dat de laatste tijd steeds meer mensen van school komen die ontzettend veel theoretische kennis hebben. Zij weten hoe processen werken, weten de jaartallen bij alle mensen die op de straatnaambordjes staan en berekenen zonder enige moeite de inflatie over de afgelopen vijf jaar, rekening houdend met het BNP. Allemaal leuk en aardig, maar je kunt er niets mee wanneer de gootsteen lekt, wanneer er een wasmachine stuk gaat of wanneer de banden van de auto vervangen moeten worden. Hebben we nog wel mensen die met de handen kunnen werken? Het lijkt er steeds vaker op van niet. De jongens die van de praktische leeromgeving komen, hebben meestal de ervaring nog niet. De jongens met een theoretische opleiding kun je beter helemaal niet in huis halen – tenzij je geluk hebt natuurlijk. Dat is waarom de witgoedmonteur altijd een goed idee is. Soms is het niet eens meer de moeite om het zelf te proberen. Voordat je denkt dat ik problemen heb met scholieren: ik schakel zelf tegenwoordig ook de witgoedmonteur in. Waarom? Omdat het allemaal veel te ingewikkeld geworden is met de verschillende merken, aansluitingen en de features die overal verstopt zijn op en in de apparaten en machines.

De witgoedmonteur ziet oplossingen in plaats van problemen

Met alle verschillende aansluitingen, features en contacten is het tegenwoordig niet eens meer de moeite waard om zelf aan de slag te gaan. Ik herinner me goed dat mijn buren vorige maand een nieuwe wasmachine gekocht hadden en die zelf wel zouden installeren zonder witgoedmonteur. Helemaal prima natuurlijk, maar wanneer je vergeet om de bouten voor het transport uit de achterzijde van de trommel te halen, dan wordt het een duur geintje. De wasmachine was dan ook niet meer te redden. Zij hebben vorige week een ander model gekocht en op mijn aanraden hebben ze een witgoedmonteur van Hallo Witgoedreparatie erbij gehaald (hallowitgoedreparatie.nl). Binnen de kortste keren was de wasmachine aangesloten, inclusief een nieuw filter in de kraan omdat deze bijna verstopt zat. De buren hebben direct een afspraak gemaakt om een aantal apparaten na te laten kijken, zoals de vaatwasser die een onaangenaam geurtje verspreidt. Een witgoedmonteur is een goed idee. Niet alleen omdat deze de gereedschappen, materialen en kennis heeft. Het is vooral verstandig omdat deze mensen oplossingen zien waar wij met problemen komen te zitten en niet weten hoe we het op kunnen lossen. Dát is de echte winst. En laten we eerlijk zijn, wat kan er verkeerd gaan bij een witgoedmonteur met een all inclusive prijs?

Kiezen voor gemak

Zelf heb ik best een goed idee over de werking van de machines en apparaten in mijn huis. Maar toch laat ik met regelmaat een witgoedmonteur langskomen. Niet omdat ik het zelf niet kan (vraag me niet om het te bewijzen…) maar omdat het vooral gemakkelijk en handig is. Ik wil graag zeker weten dat alles werkt zoals het zou moeten en daarnaast wil ik geen risico lopen wanneer het gaat om apparaten die op stroom en water aangesloten zijn. Waarom zou ik ook: de witgoedmonteur weet precies waar hij op moet letten en kan mij direct van vakkundig advies voorzien. Zo vertelde hij me laatst dat mensen tegenwoordig apparaten veel te snel weggooien omdat ze ‘kapot’ zijn. Volgens mijn reparateur kan een investering van een paar tientjes meer dan de helft van de apparaten redden zodat deze nog meerdere maanden of zelf jaren mee kunnen. Dat maakt het wel duidelijk dat het af en toe gewoon de moeite waard is om de expert erbij te halen toch?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn