Woning verhuren

Hebt u een woning in Amsterdam, maar hebt u zelf ergens anders een nieuw huis gevonden waar u wilt gaan wonen, dan kunt u te maken krijgen met dubbele woonlasten. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten en om dit probleem op te lossen is uw oude woning verhuren een goed idee. Op die manier staat het pand niet leeg en kunt u er ook nog eens inkomsten uithalen. Uw woning verhuren kan ook een goed idee zijn als u zelf tijdelijk naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld voor een sabbatical of omdat u een jaar in een ander land gaat werken. U wilt uw huis dan natuurlijk niet verkopen, want iedereen die in onze hoofdstad woont, weet dat het ontzettend lastig is om bij terugkomst weer een betaalbaar pand te vinden dat op een leuke locatie gelegen is. Kiest u voor uw woning verhuren, dan zijn uw woonlasten gedekt door de verhuur en weet u daarnaast zeker dat u een thuis hebt om naar terug te keren op het moment dat u weer in Amsterdam wilt gaan wonen. Als u dus geen koper kunt vinden voor uw huis of u wilt uw pand niet verkopen omdat u er slechts tijdelijk uit trekt, dan is uw woning verhuren dus een uitstekende oplossing. Op deze manier zorgt u ervoor dat het aanhouden van het pand u zelf verder geen geld kost en dat is natuurlijk wel zo prettig. U kunt het geld immers wel beter gebruiken. Bovendien biedt het de mogelijkheid om een huurder aan een thuis te helpen, ook al is het maar voor tijdelijk. De huurmarkt in Amsterdam is immers erg druk, er zijn veel mensen op zoek naar een goede huurwoning. Dit betekent ook dat uw woning verhuren zeker zal gaan lukken, aangezien er veel meer gegadigden zijn dan huurpanden.

Regelgeving rondom woning verhuren

Iedereen die zich wel eens verdiept heeft in een woning verhuren, weet dat dit niet zomaar eventjes geregeld is. Er komen veel meer zaken bij kijken dan u zo op het eerste gezicht zou denken. Dit maakt het voor veel mensen onaantrekkelijk om tot verhuur over te gaan. Met wat voor zaken moet u nu rekening houden als u uw woning verhuren gaat? In de eerste plaats moet er natuurlijk een huurprijs bedacht worden. Dit is meteen al een punt waar veel mensen over struikelen. U wilt uzelf immers niet te kort doen met een te lage prijs, maar u moet ook niet te ver boven de gemiddelde huurprijs gaan zitten want dan lukt verhuren natuurlijk nooit. Bovendien moet er bij het bepalen van een prijs ook rekening gehouden worden met zaken als de waarde en de grootte van het pand. Dit is dus al het eerste struikelblok dat u tegenkomt op uw weg van uw woning verhuren. Een ander struikelblok is het innen van de huur. U kunt nog zulke goede afspraken maken, maar wat doet u als de huurder te laat is met betalen? Wat voor gevolgen heeft dit voor u? Komt u dan meteen in financiële nood of hebt u een buffer achter de hand? En wat zijn de regels met betrekking tot uitzetting bij wanbetaling? Dit zijn allemaal zaken waar mensen niet meteen over nadenken als zij hun woning verhuren gaan, maar het zijn wel degelijk problemen waar u tegen aan kunt lopen. Daarnaast krijgt u natuurlijk ook te maken met het punt van het regelen van het juiste papierwerk. Er moeten geldige contracten opgesteld worden tussen de huurder en u. Met andere woorden, uw woning verhuren doet u niet eventjes zomaar.

Geef het uit handen

Na bovenstaande opsomming lijkt uw woning verhuren misschien helemaal niet meer aantrekkelijk en misschien bent u nu geneigd er dan maar vanaf te zien. Dit is echter niet nodig, er is namelijk een heel eenvoudige oplossing. Wilt u uw woning verhuren in Amsterdam, dan kunt u alle zaken heel eenvoudig regelen via Direct Capital. Zij nemen dan een heleboel zaken voor u uit handen, namelijk:

  • zij zorgen voor een kosteloze huurtaxatie, om de juiste prijs voor het pand te bepalen
  • zij betalen u een vast bedrag per maand, onafhankelijk van het feit of het pand op dat moment verhuurd is of niet
  • zij nemen al het papierwerk voor u uit handen
  • zij zorgen voor de verhuur, hier hebt u zelf helemaal geen omkijken meer naar

Wilt u uw woning verhuren in Amsterdam, dan is het dus zeker aan te raden om dit te doen via Direct Capital. U kunt dan veilig tot verhuur overgaan, u bent verzekerd van een vaste huurprijs per maand, u hoeft zelf geen keus te maken tussen de verschillende kandidaat huurder en u hebt geen omkijken meer naar het verzorgen van al het papierwerk. Direct Capital zorgt er dus voor dat u zonder zorgen uw woning verhuren kunt en dat is natuurlijk wel zo prettig. Zo kunt u een goed rendement uit uw woonpand halen zonder dat u hier zelf veel werk van hebt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die zij u kunnen bieden? Neem dan eerst eens een kijkje op hun website of maak vrijblijvend een afspraak met hen. Zij kunnen u dan vertellen welke mogelijkheden zij zien voor uw specifieke situatie en zij kunnen u professioneel advies geven over wat voor u de beste oplossing is. Wilt u uw woning verhuren in Amsterdam, dan is Direct Capital dus de juiste partner voor u.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn