Autoverzekeringen: blij dat ze er zijn

Ik heb me nooit zo verdiept in autoverzekeringen, maar nu ben ik erg blij dat ze bestaan. Wij zijn laatst geconfronteerd geraakt met het belang van autoverzekeringen toen we deze zelf hard nodig bleken te hebben. We waren op vakantie in de Ardennen en hadden daar een vakantiehuisje midden in het bos gehuurd. Een prachtige omgeving, overal bomen, dieren rondom het huisje en de auto kon mooi voor de deur geparkeerd worden. We waren met onze eigen auto gegaan en omdat het een nieuwe auto is heb ik toch maar wat meer informatie opgezocht over autoverzekeringen. Zo kwam ik bij Netpolis terecht. Op hum website, netpolis.nl staat alles over autoverzekeringen vermeld, van de verplichte WA-autoverzekering tot Beperkt Cascoverzekering en Volledig Cascoverzekering. Prettige en overzichtelijke informatie en voor mij was het duidelijk, ik beknibbel niet op mijn auto, dus dan beknibbel ik ook niet op mijn autoverzekeringen. Ik heb dus een WA+ afgesloten met volledige casco. Onbezorgd op vakantie gaan, dat was ons plan. En dat was maar goed ook, want je weet nooit wat er letterlijk op je dak komt vallen.

Autoverzekeringen dekken veel

We waren goed en wel aangekomen en hadden besloten om lopend naar een restaurant in het dorp in de buurt te gaan, waar we met het hele gezin zijn gaan eten. We hadden stralend weer onderweg, maar hoorden van onze serveerster dat er onstuimig weer op komst was. Gelukkig zaten we dit keer in een huisje en niet in een tent of stacaravan, dus ons kon weinig gebeuren. Onderweg naar huis begon het al stevig te waaien en in de verte kwam er een hevige onweersbui aan. We hebben nog snel wat dingen uit de auto gehaald en zijn toen naar binnen gegaan, waar we lekker behaaglijk rondom de openhaard zijn gaan zitten en ons niets van het weer hoefde aan te trekken. Totdat het noodweer losbrak. Hagel, windstoten, onweer, hevige regenval. Alles kwam op ons dak en we konden merken dat het hard tekeer ging, want er kwam van alles van de bomen af. Van naalden en bladeren tot takken en grote dennenappels. Ons huisje had een pannendak en op een gegeven moment hoorde we daar ook wat geluid vandaan komen. Achter het huis vielen een aantal pannen van het dak kapot op de tegels van het terras. Mijn kinderen waren best ontdaan van het natuurgeweld en toen de storm wat later minder werd en verder ging liggen was het inmiddels al laat op de avond en zijn we naar bed gegaan om de volgende ochtend te kijken of er iets gerepareerd moest worden.

Onze schade vergoed

De volgende ochtend werden we geconfronteerd met de gevolgen van de storm. Niet alleen waren er takken op het huisje gekomen maar had het weer mijn nieuwe auto ook flink onder handen genomen. Hagel, takken, twee dakpannen en wellicht nog veel meer waren ervoor verantwoordelijk dat mijn auto er niet meer als nieuw uitzag en dat is zacht uitgedrukt. We hadden verschillende soorten schade:

  • Voorruit verbrijzeld
  • Linker buitenspiegel kapot
  • Flinke deuken in de motorkap en het dak
  • Diepe krassen aan alle kanten van de auto
  • Barst in één van de zijramen

Kortom, dit werd een verzekeringskwestie en dat stelde mij heel erg gerust. Ik had bij het afsluiten van de autoverzekeringen via Netpolis al goed het dekkingsoverzicht doorgelezen en wist dat deze schade verzekerd was. De voorruit hebben we uiteindelijk ter plekke laten vervangen. De rest van de schade hebben we dankzij onze verzekering in Nederland kunnen vergoeden. Ik ben even ziek geweest van de schade aan zo’n mooie auto, maar was blij dat ik me in autoverzekeringen had verdiept.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn