Business Engels Rotterdam als volgende stap in onze organisatie

Binnen onze organisatie werken we samen met partners over heel de wereld. We komen dan ook een aardig eind met Engels, Duits en we hebben zelfs een aantal mensen die Frans goed beheersen. Toen onze organisatie de kans kreeg om tijdens een internationaal event te spreken, hadden we echter een probleem. Goed, we praten allemaal een leuk mondje Engels en we begrijpen veel, maar wanneer je een groot publiek wilt bereiken, dan moet je beter dan gemiddeld Engels beheersen. We besloten te investeren en ik was de persoon die Business Engels in Rotterdam zou gaan volgen om zo het Engels op het niveau te krijgen dat nodig zou zijn om veel meer mensen te overtuigen. Business Engels in Rotterdam studeren was overigens makkelijker te vinden dan we dachten. Mijn baas vond al redelijk snel de website van Browns Academy (brownsacademy.nl) waar Business Engels in Rotterdam aangeboden wordt voor mensen die het Engels snel op een veel beter niveau moeten krijgen. De investering heeft geloond, zeker omdat we direct aan de slag gegaan zijn met onze eigen website en de woordenschat daar aanzienlijk uitgebreid hebben zodat we meer mensen bereiken die Engels als eerste taal hebben.

Business Engels Rotterdam bleek een groot succes

Toen ik moest spreken op het grote evenement, was ik een aardig eind gekomen met Business Engels in Rotterdam leren. Wat ik van tevoren niet ingeschat had, was dat dit ervoor zorgde dat ik veel meer zelfvertrouwen had en het ook aandurfde om de hele groep mensen direct aan te spreken en mensen rechtstreeks aan te kijken. Ik wist immers dat mijn niveau van het Engels bovengemiddeld was, en dat was goed te merken. Iedereen hing aan mijn lippen toen ik vertelde wat onze organisatie wil gaan doen op de korte termijn, hoe we gebruik gaan maken van de blockchain:

  • Verificatie van gebruikersaccounts;
  • Beveiligingen van data met private keys;
  • Vergroten van het bereik van crowdfunding.

Of het was dankzij Business Engels in Rotterdam of dat het idee van onze organisatie zo aansprak bij het grote publiek, dat weten we niet. Wat we wel weten is dat we na het evenement meer dan 10 extra partners erbij hadden en drie investeerders die geld neer wilden leggen voor het opbouwen van het platform zodat dit gebruikt kon worden. Een groot succes, want op zoveel support hadden we niet eens durven hopen toen we gevraagd werden om te spreken voor de groep mensen.

Aan de slag met de toekomst

Dankzij Business Engels in Rotterdam volgen hebben we onze organisatie een betere basis gegeven. Wanneer we nu in gesprek gaan met partners, kunnen deze mensen in de meeste gevallen niet eens meer horen dat ik Nederlander ben. Mijn niveau van het Engels is uitgebreid, maar het zijn vooral de zakelijke termen en omgangsvormen die een groot verschil gemaakt hebben. Dat merk je, want partners en klanten waarderen het wanneer zij op niveau aangesproken worden en je niet naar makkelijkere woorden moet zoeken omdat je een bepaald woord niet kent in het Engels. Voor de toekomst van onze organisatie heeft dit grote gevolgen gehad. We hebben meer partners, meer investeerders en we zijn inmiddels zo goed als klaar om de volgende fase van onze applicaties online te brengen. Een goed moment, want de waarde van Ethereum staat op dit moment heerlijk laag zodat de kosten van de opstartfase vele malen lager uitvallen dan we berekend hadden en dat betekent concreet dat we direct verder kunnen met de volgende plannen die op de roadmap staan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn