Duurzame Inzetbaarheid Amsterdam: een trend

Tegenwoordig besteden steeds meer bedrijven aandacht aan de inzetbaarheid van hun medewerkers. Dat heeft voordelen voor personeel maar ook voor de werkgever. Personeelsleden binnen een bedrijf kunnen dan aanspraak maken op diverse regelingen en voordeeltjes, zoals fruit op het werk, een coach tegen (ziekte)verzuim en sportmogelijkheden. Dit zou ervoor moeten zorgen dat medewerkers langer gezond blijven en beter om kunnen gaan met stress. Voor de werkgever betekent dit een investering om deze diensten beschikbaar te stellen aan iedereen, maar het levert ook iets op. Duurzame Inzetbaarheid, bijvoorbeeld in Amsterdam, kan ervoor zorgen dat:

  • Ziekteverzuim afneemt
  • Medewerkers productiever zijn
  • Medewerkers beter om kunnen gaan met stress
  • Motivatie stijgt onder werknemers

Dit kan op jaarbasis vele honderden of zelfs duizenden euro’s schelen. Er zijn diverse mogelijkheden om als bedrijf een start te maken met Duurzame Inzetbaarheid. Amsterdam is een van de plaatsen waar hiermee al volop geëxperimenteerd wordt. Het is mogelijk hierbij een deskundige te betrekken, bijvoorbeeld van Smart C&T. Kijk voor de mogelijkheden op: smartcent.nl.

Start maken met Duurzame Inzetbaarheid in Amsterdam

Omdat Amsterdam een van de grote steden is in Nederland waar mensen hard werken, is Duurzame Inzetbaarheid in Amsterdam en omstreken bijzonder populair geworden. Met name op de Zuidas werken veel mensen meer dan veertig uren per week. Het is belangrijk dat dit hun eigen keuze is en dat zij het gevoel hebben hier genoeg voor terug te krijgen. Een werkgever kan een werknemer hierin compenseren met voldoende doorgroeimogelijkheden en een ruime salariëring. Toch is het voor werknemers prettig ook gedurende hun dagen en weken hun werk uit te kunnen voeren terwijl zij ondersteund worden, om bijvoorbeeld zo min mogelijk stress te ervaren. Dat kan door sportfaciliteiten aan te bieden. Diverse bedrijven hebben al enkele jaren die faciliteiten in hun vestigingen opgenomen. Hierdoor kunnen werknemers altijd aanspraak maken op deze vorm van Duurzame Inzetbaarheid. Amsterdam ligt daarbij in het hart van de Randstad en is niet altijd goed te bereiken. Daarom kunnen werkgevers er ook voor kiezen hun werknemers de mogelijkheid te bieden thuis te werken. Hierdoor hoeft een werknemer niet altijd in de file te staan en kan hij of zij taken thuis combineren met werk. Er zijn talloze manieren om Duurzame Inzetbaarheid in Amsterdam of elders in te zetten. Benieuwd hoe Duurzame Inzetbaarheid in Amsterdam voor uw onderneming kan werken? Neem dan eens contact op met Smart C&T

Diensten van Smart C&T

Duurzame Inzetbaarheid in Amsterdam ziet er bij elk bedrijf anders uit. Hebben uw werknemers behoefte aan een andere kantooromgeving? Willen zijn geïnspireerd worden? Of is er juist behoefte aan meer aandacht voor een gezondere leefstijl en ziekteverzuim? Dit zijn vragen die elke ondernemer heeft als hij of zij start met Duurzame Inzetbaarheid. In Amsterdam zijn er gelukkig coaches die u hierbij kunnen helpen. Bijvoorbeeld de coachen van Smart C&T. Kijk voor alle opties en het inhuren van een coach op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid in Amsterdam eens op https://www.smartcent.nl/duurzame-inzetbaarheid-amsterdam/. Hier leest u alles over Duurzame Inzetbaarheid in Amsterdam en de verschillende middelen die er zijn om dit te realiseren. Een coach kan u en uw personeel helpen het verschil te maken. Hierbij is speciale aandacht voor de gebieden die in uw onderneming wat betreft Duurzame Inzetbaarheid (in Amsterdam) onderbelicht zijn. Bijna alle trajecten die worden gestart met Smart C&T worden succesvol afgerond. Managers en personeel zijn vaker tevreden over hun werkplek en waarderen hun werk meer. Stress neemt af en werkplezier neemt toe. Dat zijn zaken waar uw onderneming absoluut bij gebaat is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn