Wat kost een accountant

Als u een onderneming runt dan bent u genoodzaakt een accountant erbij te betrekken. Deze heeft u nodig voor de controle van de cijfers en het opstellen van de jaarrekening. In Nederland is het voor grote ondernemingen verplicht om de cijfers te laten controleren door een accountant. Wat kost een accountant, wordt dan vaak bedacht. Toch is dit tot op zekere hoogte een belangrijke vraag. Kosten moet u ervoor maken. Belangrijk is wel dat u met deze accountant goed moet samenwerken. Hoewel de accountant natuurlijk veel voor u controleert en doorneemt, gebeurt dit toch vaak samen met u en uw medewerkers. In dat geval is het belangrijk dat u samen gaat werken met een accountantskantoor die goed het contact kan onderhouden met de organisatie. Bij Finovion werkt een groep accountants die naast kwaliteit ook de betrokkenheid kunnen tonen die tot een goed resultaat kunnen leiden. Juist door deze betrokkenheid komt er een samenwerking tot stand die nog lang kan blijven bestaan. Wat kost een accountant bij Finovion? Dat kunt u bekijken op de website finovion.nl. Om een antwoord te krijgen op wat kost een accountant kunt u het tarief zelf laten berekenen op website. U krijgt dan een indicatie van de verwachte kosten voor een accountant bij Finovion.

Wat kost een accountant voor u?

Meestal gaat u niet met het eerste de beste accountantskantoor samenwerken. U wilt eerst een overzicht hebben van de diverse tarieven die daarvoor gevraagd worden. Wat kosten een accountant voor u zal daarom bij veel bedrijven verschillen. Het verschilt al in de manier waarop kantoren de kosten berekenen. Sommigen hanteren een uurtarief, anderen weer een vast tarief. Weer andere kantoren gebruiken een abonnementsvorm waarbij u een pakket kan aanschaffen voor een bepaald bedrag. Bij Finovion hangt de prijs voor wat kost een accountant af van de volgende factoren:

  • De sector
  • De rechtsvorm
  • De aantallen aan inkoopfacturen, verkoopfacturen en kasmutaties
  • Uw dienstverlening

Na het invullen van deze onderdelen ontstaat er een prijsindicatie voor de kosten die per maand bij u in rekening gebracht worden. Na deze indicatie weet u waar u aan toe bent en wat de kosten zijn per uur, maand of per jaar. U wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan als u een factuur ontvangt. Het liefst wilt u al duidelijkheid op de vraag wat kost een accountant voor u. Finovian heeft dit zo inzichtelijk mogelijk voor u gemaakt om een zo duidelijk mogelijke prijs voor u vast te stellen.

Wat doet de accountant voor u?

Bij een accountant denkt u snel aan controle. Indien u gaat uitzoeken wat eruit komt bij wat kost een accountant voor u, wilt u ook weten waar u precies voor gaat betalen. De jaarrekening is een van de essentiële stukken die de accountant doorneemt. Wat wordt gecontroleerd is of de jaarrekening voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en of deze werkelijk de financiële positie van de organisatie representeren. Verder wordt ook bekeken of de bedrijfsrisico’s geminimaliseerd worden. Hoewel grote ondernemingen vaker te maken hebben met de vraag wat kost een accountant, kunnen kleine ondernemingen ook gebruik maken van de accountants van Finovion. Eenmanszaken en MKB’ers behoren ook tot de portefeuille. Zij kunnen veel zelf uitvoeren en het advies vragen wanneer dat nodig is. Maar Finovion is ook beschikbaar om ZZP-ers en MKB-bedrijven volledig te ontzorgen en de administratie over te nemen. Finovion is een kantoor dat meerdere diensten kan verzorgen op het gebied van accountancy en financiën. Bekijk op Finovion wat eruit komt voor wat kost een accountant en inventariseer tevens hoe zij nog meer uw onderneming kunnen bijstaan met de financiële cijfers.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn