Flexibele webshop software

Overweegt u om misschien een webshop aan te maken? Een online webshop zal ideaal zijn en an u meer klanten opleveren, aangezien er steeds meer mensen online hun producten aankopen. Dit geldt voor bijna alle soorten producten, of het nu gaat om kleding of boodschappen. Misschien heeft u ook al een webshop, maar functioneert deze niet zoals u wil. Om klanten aan te trekken en om natuurlijk een goed overzicht te hebben van al uw producten in de webshop is het belangrijk om ook een goede webshop software te hebben. De twee komen altijd hand in hand. Er is eenmaal geen goede webshop als de webshop software niet goed is. De software van novulo biedt mogelijkheden waardoor de werklast voor een e-commerce operatie kan verlaagd worden. Tegelijkertijd is de software ook flexibel en schaalbaar. 

Webshop software: wat is het en wat zijn veelvoorkomende problemen

In de meeste gevallen bestaat webshop software uit een aantal applicaties, of een enkele die zijn bedoeld om een webshop te maken en om het te onderhouden. Deze applicaties hebben uit zichzelf al functionaliteiten die van belang zijn in het onderhouden en het beheren van een online winkel. Dit soort applicaties zijn dan productopties en betaalmogelijkheden. Er worden vaak twee types webshop software toegepast. Bij Software as a Service zal de retailer de service moeten huren voor een vast maandbedrag om gebruik te maken van het platform en de bijkomende functionaliteiten. Een ander type, open-source software, zal dit anders zijn. Hier is de software gratis, maar om de software te installeren in enige technische kennis nodig. 

Er is een punt waar het vaak misgaat met de meer traditionele webshop software. Dit is het integreren van gegevens uit verschillende kanalen. Het probleem wordt meestal opgelost met koppelingen naar externe programma’s, maar dit zorgt juist voor meer problemen. Hierdoor zijn veel enterprise retails nog altijd op zoek naar de software dat hun webwinkel en fysieke winkels probleemloos integreert. Op deze manier zullen de voorraden niet scheef worden bijgehouden, wat erg belangrijk is. Als dit verkeerd gaat, kan het namelijk zijn dat er producten worden verkocht die eigenlijk helemaal niet meer beschikbaar zijn. Dit levert extra werk en ontevreden klanten op. 

Webshop software van novulo als oplossing

De software van novulo integreert probleemloos gegevens uit verschillende kanalen. Op deze manier zal de winkelvoorraden van de online winkel en de fysieke winkel gesynchroniseerd zijn. De software is flexibel, aangezien het de keuze biedt uit verschillende componenten waarmee de retailer als het ware zelf de ideale site kan samenstellen. Andere functionaliteiten zijn zoal:

  • Een naadloze integratie met novulo componenten als de novulo Logistiek,  PIM en CRM. Dit zorgt er onder andere voor dat de noodzaak van het dubbel invoeren van gegevens verdwijnt. 
  • Operaties met hoge volumes zijn mogelijk voor de webshop
  • Het is mogelijk een eigen webshop design te maken, of met de webshop software kunt u een standaard template gebruiken. 
  • Er is geen aparte customer data platform nodig door de integrale structuur van het novulo platform.

De webshop software van novulo kan dus een ideale uitweg bieden voor het integreren van verschillende gegevens. Daarbij is het ook flexibel en is het mogelijk om de webshop in te richten naar eigen belangen. Het is het daarom zeker waar om eens een blik te werpen op de webshop software van novulo!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn