Waarom is time management cruciaal voor productiviteit?

geslaagde ondernemers weten als geen ander dat goede time management cruciaal is voor hun productiviteit, maar waarom eigenlijk? Bij Tijdwinst.com kunnen ze je er alles over vertellen. Daar bieden ze namelijk cursussen time management aan, die je zowel als particulier kunt volgen als bijvoorbeeld samen met je collega’s. In deze cursus ga je leren wat ervoor nodig is om zo slim mogelijk met je tijd om te gaan, en dat heeft echt niet alleen betrekking op de manier waarop je je agenda indeelt. Je tijd managen gaat veel verder dan dat, en er zijn veel praktische en handige trucjes die je kunt inzetten om meer tijd over te houden. Weet jij bijvoorbeeld hoe je het best je tijd verdeelt tussen lange en korte termijn taken? Of blijf je de lange termijn taken altijd uitstellen? En hoe deel jij eigenlijk je e-mailbox in? Heb je een beetje overzicht of staat alles lukraak door elkaar en kun je nooit de juiste e-mail vinden? Zoals je zoet gaat een cursus time management over veel meer dan allen plannen, want het hebben van een goed overzicht is namelijk een van de belangrijkste dingen voor mensen die een gebrek aan tijd ervaren. Voordat je een goede planning kunt maken is het namelijk allereerst zaak dat je precies weet wat je moet doen, wie je nog moet mailen en hoeveel tijd je ergens voor nodig hebt. Structuur aanbrengen in de manier waarop je werkt is dus stap 1. Organiseer je e-mailbox en alle mappen op je computer, en ga pas daarna aan de slag met het maken van een planning.

Time management op de werkvloer

Zoals we hierboven al schreven kun je deze cursus time management boeken voor jou en je collega’s, en dat gaat jullie veel tijdwinst opleveren! Stel je eens voor hoeveel stress en werkdruk het zou schelen als iedereen bij jullie op kantoor deze cursus heeft gevolgd en op dezelfde manier zijn taken indeelt en plant. Jullie snappen dus altijd hoe de ander te werk gaat en de communicatie verbetert erdoor. Bovendien zijn jullie door goede time management stukken productiever, wat aan het einde van de streep betekent dat er meer gedaan wordt in minder tijd. Jullie hebben dus meer rust, want de werkdruk wordt er lager door.

Voordelen van een cursus tijd managen

Als je bij Tijdwinst.com die cursus time management boekt dan ga je onder andere de volgende dingen leren:

  • Hoe je op een slimme manier je email-box inricht
  • Hoe je kunt focussen op resultaat
  • Hoe je uitstelgedrag voorkomt
  • Hoe je de balans tussen werk en privé gezond houdt
  • Hoe je prioriteiten kunt stellen 

Dit is nog slechts een klein overzicht van alle punten die aan bod komen tijdens deze cursus time management. Als je wilt weten wat je precies allemaal gaat leren kun je het beste even kijken op de website van Tijdwinst.com. Ook kun je ze gerust contacteren met vragen over de cursus en over de mogelijkheden om deze te volgen in groepsverband. Er is namelijk in overleg veel mogelijk, zelfs In Company op jullie eigen locatie, zodat het allemaal onder werktijd kan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn