Hoe kan ik mijn riool ontstoppen

Ruim tien maanden geleden ben ik ingetrokken in mijn nieuwe appartement. Ik wilde graag verhuizen naar het centrum van de stad, want ik vind het hier gezelliger. Ik kan nu wat drinken, of iets eten met vrienden en kan dan gemakkelijk weer naar huis rijden. Voorheen moest ik dit meer plannen en rekening houden met de tijden van de bus, of de laatste metro. Nu kan ik mijn fiets pakken en dan naar huis rijden. Het appartement waar ik in zit is wel wat ouder, ik had liever iets gevonden wat in een betere staat is. Helaas heb ik daar het budget niet voor, ik betaal liever iets minder, zodat ik meer geld overhoud. Je moet ook rekeningen houden met onvoorziene uitgaven, laatst had ik al zo een probleem. Ik had problemen met mijn riool en moest mijn riool ontstoppen. Ik had al een tijdje het probleem dat het water in huis niet goed wegliep. Dit leek het ergste in de badkamer, maar ik had dit probleem ook in de andere kamers. Eerst dacht ik er niet zoveel bij, het appartement is al oud, misschien was dit altijd al zo. Wat ik mij kon herinneren, was dat het water slecht wegliep vanaf het begin dat ik in het appartement introk. Na een tijdje begon het riool ook te stinken, het was een beetje een muffe geur. Maar ook dit is iets wat je wel vaker meemaakt in oude gebouwen, het was goed mogelijk dat de geur bij een van mijn buren vandaan kwam. Voor de zekerheid kocht ik toch maar een middel om mijn riool te ontstoppen. Ik had een vloeibare ontstopper gekocht en die goot ik in de afvoerputjes. Dit werkte niet om mijn riool te ontstoppen en ik kocht nog een aantal andere middelen, maar de stank werd alleen maar erger. Er zat niets anders op dan een professional te bellen     

Met rioolprobleemkwijt.nl kon ik mijn riool ontstoppen

Ik kwam de website rioolprobleemkwijt.nl tegen. Op deze website geven ze een aantal oorzaken voor een verstopt riool en mogelijk oplossingen om een riool te ontstoppen. Veel van de dingen die je zelf kan doen had ik al geprobeerd en ik wilde liever meteen een vakman inschakelen. Gelukkig stond er op de website ook een nummer dat ik kon bellen. Ik legde uit wat er aan de hand was en vroeg wat het zou kosten om mijn riool te ontstoppen. Ondanks dat ze mijn appartement niet gezien hadden konden ze wel een inschatting maken van de kosten. Ik vroeg of er iemand zo snel mogelijk langs kon komen, ik was erg blij dat ik voor de volgende dag al een afspraak kon maken om mijn riool te ontstoppen.

Geen riool problemen meer

De expert stond voor mijn deur op de afgesproken tijd en ging meteen aan de slag. Hij liep een rondje door mijn appartement en bekeek de verschillende afvoerputjes. Al snel zag hij dat het probleem in mijn badkamer was en ging aan de slag. Ruim een uur had hij nodig het riool te ontstoppen, maar hierna was ik helemaal van mijn probleem af. Er zat een flinke verstopping in een van de buizen. Maar ik ben nu van mijn probleem af en het was niet eens zo duur. Als je hulp zoekt bij een riool ontstoppen dan raad ik rioolprobleemkwijt aan.

  • Op de website staan veel tips om zelf een riool te ontstoppen
  • Je kan altijd bellen om een expert in te schakelen
  • Van te voren krijg je een inschatting van de kosten
  • De volgende dag konden ze al helpen om mijn probleem op te lossen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn