Op zoek naar Franse balkons

Balkons zijn er in alle soorten en maten. Van moderne grote balkons tot klassieke kleinere balkons en alles ertussenin. De allerkleinste balkons? Je zou wel kunnen zeggen dat de allerkleinste balkons Franse balkons zijn. Dit zijn geen balkons waar je zelf op kunt staan. Het zijn feitelijk kleine balkonhekjes voor het raam aan de buitenkant. Dit werkt enerzijds decoratief, anderzijds als een valpreventie. Het hekwerkje is bevestigd voor naar binnen toe openslaande ramen. Met een dergelijk ‘balkon’, creëer je eigenlijk binnen een buitenruimte. Het is dus een balkon wat je niet kan betreden, maar tegelijkertijd crew je hiermee binnen een balkon. Franse balkons geven je in een kamer het gevoel op het balkon te zitten, maar je zit heerlijk droog. Zeker in een stad komt dit vaak voor.

Keuze uit Franse balkons

Bij oude gebouwen staan Franse balkons erg charmant, maar ook bij nieuwbouw kun je kiezen voor het laten plaatsen van een Frans balkon. Het kan dan in een modernere stijl. Bij renovatie van een oud pand kun je ook kiezen voor een balkonhekje in de eigen stijl van het oude pand. Of kies voor een balkon in klassieke stijl. Om je een beeld te geven van verschillende soorten Franse balkons die je kunt plaatsen hebben we hier een aantal verschillende ‘vullingen’ voor de balkonhekjes op een rijtje gezet. 

  • Glas
  • Lamellen
  • Spijlen
  • Plaatvulling

Een Frans balkonhekje van glas staat stijlvol en modern. Bovendien dat het wat extra licht en uitzicht door. Ook leuk in hekken van glas is dat je je fantasie helemaal de vrije loop kan laten gaan. Wil jij een kleur in het glas, of een mooie zeefdruk? Er is van alles mogelijk. De lamellenhekjes zijn ook zeer strak. Deze zijn vaak van aluminium. Een lamellenhekwerk lijkt op een hekwerk van spijlen, maar doordat de lamellen aan een kant plat zijn, is een dergelijk hekje half blind. Vanaf de zijkant gezien biedt dat dus meer privacy. Een hekwerk met plaatvulling biedt optimale privacy en kan zeer stijlvol staan. Weet je niet welk soort hekwerk bij het uiterlijk van jouw huis past? Praat er dan eens over met een specialist. J & B Almelo kan u bijvoorbeeld goed adviseren over het uiterlijk en het materiaal van Franse balkons

Waar Franse Balkons kopen?

Franse balkons kun je kopen en laten installeren bij bedrijven die hiervoor de expertise in huis hebben, zoals J & B Almelo. Dit bedrijf plaatst bijvoorbeeld niet alleen Franse balkons, maar ook ander soort balkons, hekwerken voor in galerijen en dakterrassen. Samen met dit bedrijf kun je eerst je wensen zorgvuldig op papier zetten, w waarbij zij je helpen met de invulling. Zij kunnen je ook allerlei informatie geven over bijvoorbeeld belastbaarheid van balkons en de regelgeving die erbij komt kijken. Dit zijn erg belangrijke aspecten dus ga nooit zomaar zelf aan de slag!

J & B Almelo gaat in het bouwen van balkons uit van partnerschap. Samenwerken met andere bouwers en installateurs. die betrokken zijn in de bouw van een pand, dat vinden ze belangrijk. Daar komen goede en kwalitatieve producten uit voort, terwijl er efficiënt gewerkt wordt. Ben je dus op zoek naar iemand die je Franse balkons kan installeren? Neem dan contact op met J & B Almelo.

https://www.balkonhekken.info/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn