Wat dacht u van een SWOT-analyse?

Ons bedrijf functioneerde de laatste jaren niet meer helemaal zoals het zou moeten. Wij hebben eerst forse groei weten te realiseren en vervolgens hield dat op. Wij vonden dit natuurlijk vervelend om te merken en dus hebben wij alles in het werk gesteld om te zorgen dat wij ons bedrijf konden verbeteren. Wij hebben daarom gekeken naar de mogelijkheden om een bedrijf in te schakelen dat een externe analyse van ons bedrijf kon maken. Het is namelijk soms heel goed om een extern persoon te laten kijken naar wat je eigenlijk allemaal aan het doen bent, dus hebben wij gekeken of wij een bedrijf konden vinden dat voor ons een SWOT-analyse kon uitvoeren. Wij hebben toen gezien dat er heel veel mogelijkheden zijn om een deskundige in te vliegen en dus moesten wij goed kijken welke van alle mogelijkheden voor ons de beste zou zijn. Wij hebben daarom gekeken naar de mogelijkheden om een SWOT-analyse uit te laten voeren door een bedrijf dat heel goede recensies had ontvangen. Wij hebben toen gezien dat wij het beste een keer naar de site van teamleader.nl konden gaan kijken. Deze site is heel handig voor mensen die een professional willen inschakelen om voor hen een SWOT-analyse uit te laten voeren. Ik ben daarom gaan kijken naar de opties die ik allemaal op de site van dit bedrijf kon vinden en toen werd ik daar meteen heel enthousiast van. Het is namelijk zo dat wanneer je met de mensen van teamleader.nl in zee gaat, je er zeker van kunt zijn dat je spijkers met koppen kunt slaan. Deze mensen hebben al voor heel veel bedrijven een SWOT-analyse uitgevoerd en dat hebben zij altijd met verve gedaan als ik zo de recensies mocht geloven van deze cliënten. Ik heb daarom snel gekeken of zij ook voor ons een SWOT-analyse konden uitvoeren zodat wij snel inzicht zouden hebben in wat wij konden doen om ons bedrijf te verbeteren. Wij kregen te horen dat wij al heel snel geholpen konden worden en dat was uitermate prettig om te horen. Hoe sneller wij ons bedrijf namelijk konden verbeteren, hoe beter het voor ons zou zijn. 

Deze SWOT-analyse heeft ons veel verder geholpen 

Wij hebben de SWOT-analyse laten uitvoeren en daar hebben wij nog geen seconde spijt van gehad. Het is namelijk zo dat Wat dacht u van een SWOT-analyse?wanneer je deze mensen inschakelt, zij er alles aan zullen doen om te bekijken waar de verbeterpunten liggen binnen je bedrijf. Wij hebben vele punten aangedragen gekregen en wij zijn daarom ook heel blij dat wij een SWOT-analyse hebben laten uitvoeren. 

Wij zien dat ons bedrijf het beter doet 

Wij merken inmiddels dat ons bedrijf zich weer weet te ontwikkelen en dat komt enkel en alleen door het feit dat wij een SWOT-analyse hebben laten uitvoeren. Kortom:

  • Wij zijn heel tevreden over de gang van zaken 
  • Wij hebben veel inzicht weten te verwerven 
  • Wij raden een SWOT-analyse aan ieder bedrijf aan

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Dan kunt u altijd een keer naar de site van teamleader.nl surfen. U kunt daar namelijk een schat aan informatie vinden. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn