Sim only

Loopt jouw telefoonabonnement binnenkort af? Overweeg dan eens om te kiezen voor sim only! Toen mobiel internet net bestond, nam iedereen eigenlijk een abonnement met daarin een smartphone inbegrepen. En ook daarvoor kozen velen al voor abonnementen. Het leken de goedkoopste opties te zijn, gezien de vele belminuten en sms’jes die je per maand gratis kreeg en dan kreeg je ook nog eens een gratis mobiele telefoon erbij! En voor sommige mensen was dit misschien ook wel het voordeligst. Maar tegenwoordig is dit vaak helemaal niet meer het geval, is een sim only vaak uiteindelijk vele malen voordeliger! Hoe kan dit nu? Dat heeft te maken met het feit dat providers de kosten voor de telefoons gewoon doorberekenen in de abonnementsprijzen. Het lijkt daardoor heel voordelig om te kiezen voor een telefoonabonnement met gratis toestel, maar uiteindelijk betaal je die natuurlijk dus gewoon helemaal zelf. Uiteindelijk is het dus helemaal niet zo gunstig om hiervoor te kiezen, ook omdat je veel minder keus hebt in welk merk en model toestel jij krijgt. Een sim only is dan een veel voordeligere optie!

Kies je eigen toestel met sim only

Hoe kan het nu dat sim only vaak zoveel voordeliger is? Dat heeft in de eerste plaats te maken met het feit dat er bij de abonnementen die inclusief een toestel zijn, vaak gekozen wordt voor de nieuwere en daardoor ook duurdere toestellen. Dat drijft de prijzen natuurlijk al op. Bovendien mag je vaak eens in het jaar of eens in de twee jaar een nieuw exemplaar uitkiezen. Ook dat zorgt ervoor dat de tarieven hoger blijven dan strikt noodzakelijk is. Als jij kiest voor sim only, dan bepaal je helemaal zelf wanneer je weer een nieuw toestel neemt. Dat is handig als jij het niet prettig vindt om steeds weer opnieuw een nieuwe telefoon te leren kennen en te moeten ontdekken waar alles precies zit. Ook is het duurzamer om langer met jouw apparaat te doen, zolang iets nog niet af is, is het immers ook niet direct nodig om deze te vervangen. Bovendien heb je veel meer keus in welk merk en welk model jij kiest. Je bent niet meer gebonden aan het aanbod van jouw provider, maar kunt gewoon vrij kiezen. Dat betekent bovendien ook dat je de aanbiedingen in de gaten kunt houden en een nieuwe kunt kopen als er een goede actie is. Zo kan een sim only dus echt heel voordelig uitpakken!

Vind de voordeligste

Sim only is dus vaak voordeliger dan een abonnement, maar welke provider is voor jou de voordeligste keus? Dit kan lastig zijn om uit te zoeken en daar kun je wel wat hulp bij gebruiken! Met hulp van de vergelijker van SimOnly.com, kun je gemakkelijk achterhalen wat jouw kosten per maand zouden zijn. Zij vergelijken onder meer de volgende providers voor jou:

  • Tele2
  • Simpel
  • Hollands Nieuwe
  • Ben
  • Lebara

Je ziet duidelijk per aanbieder vermeld staan wat de maandelijkse kosten zijn en hoeveel data, belminuten en sms’jes je voor dat bedrag krijgt. Zo kun jij gemakkelijk uitzoeken welke sim only het beste bij jou past! Op die manier kun je echt een aanbod kiezen dat aansluit op jouw belgedrag en internetgedrag, zodat je niet meer betaalt dan nodig is! Zo kun jij echt flink besparen op je maandelijkse kosten en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen! Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die er zijn? Kijk dan eens op SimOnly en vergelijk de mogelijkheden. Je zult zien dat ook jij met sim only voordeliger uit zult zijn en dat het raadzaam is om hier in het vervolg voor te kiezen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn