Stoomcabine

Om af en toe eens lekker te ontspannen, is het heerlijk om even een tijdje in een stoomcabine te zitten. Dit geeft echt een ontzettend weldadig gevoel. Al van oudsher is bekend hoe zo’n positief effect dit heeft op het welbevinden van mensen, als zij omgeven zijn door warme stoom, voelen zij zich eigenlijk altijd een stuk betere dan daarvoor. In de oudheid wist men dit al en nu nog steeds maken we hier gebruik van. De kracht hiervan is ongekend en het heeft voor jouw lichaam ook diverse voordelen. Niet alleen is het zo dat een tijde in een stoomcabine zitten zorgt voor een gevoel van ontspanning, het heeft ook duidelijk een positief effect op je lichaam. Het is dan ook zeker een aanrader bij:

  • reumaklachten
  • ademhalingsproblemen
  • huidproblemen

Mensen met reuma ervaren eigenlijk iedere keer weer dat hun pijnklachten duidelijk minder worden, dat de warmte daar een positief effect op heeft. Mensen die problemen hebben met ademhalen, merken dat dit verlicht wordt en dat hun ademhaling gemakkelijker gaat en beter wordt. Mensen die huidklachten hebben, ervaren dat ze een zachtere en mooiere huid krijgen. Allemaal heel positieve effecten van het gebruik van een stoomcabine en het is dan ook niet vreemd dat dit bij zoveel mensen zo ontzettend populair is.

Stoomcabine thuis of in wellness centrum

Veel mensen vinden het dus erg prettig om af en toe een stoomcabine te gebruiken, maar toch doen zij dit niet zo vaak omdat ze daarvoor dan eerst naar een spa of een ander wellness centrum toe moeten gaan. Dat kost weer veel tijd, doordat je er naar toe moet reizen, en het kost ook iedere keer weer geld. Bovendien heb je dan het nadeel dat je de ruimte vaak met verschillende andere personen moet delen, of je moet al het geluk hebben dat je op een moment van de dag komt dat er bijna niemand anders is. Heb je echter een stoomcabine thuis, dan kun je hier zo vaak in gaan als je zelf graag wilt. Bovendien hoef je deze dan alleen te delen met je eventuele huisgenoten, waardoor je er dus eigenlijk altijd gewoon in alle rust van de weldadige warmte kunt genieten. Denk je, dit is voor mij niet haalbaar, want mijn huis is niet zo groot? Weet dan dat je een stoomcabine in verschillende afmetingen kunt krijgen en ook tegen verschillende tarieven, zodat er voor de meeste situaties wel een geschikte oplossing te vinden is!

Diverse modellen en materialen

Wat ook meespeelt bij het feit dat een stoomcabine in veel woningen toe te passen is en in verschillende prijsklassen te krijgen is, is het feit dat ze in verschillende modellen en van verschillende materialen gemaakt kunnen worden. Zo kun je kiezen voor een model dat van de binnenkant bekleed is met echt massief steen, maar je kunt ook voor een exemplaar van acryl kiezen. Niet alleen wat formaat betreft is er verschil tussen de diverse modellen, er zijn ook verschillen in bijvoorbeeld de aanwezige bankjes. Zo kan er slechts een eenvoudig zitbankje aanwezig zijn, maar kun je ook kiezen voor zowel zit- als ligbanken. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een stoomcabine in jouw eigen woning? Dan moet je eens contact opnemen met Bo-Max, officiële partner van Klafs. Klafs is een toonaangevend merk op het gebied van sauna- en wellnessproducten en produceert zowel voor particulieren als voor wellnesscentra. Op Bo-Max.nl kun je een overzicht zien van de verschillende varianten die je bij hen aan kunt schaffen. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een stoomcabine voor jouw woning, dan kun je natuurlijk altijd vrijblijvend contact met hen opnemen om de mogelijkheden door te spreken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn