Vraag de ESTA aan

Wanneer u naar de Verenigde Staten reist (zelfs al is het maar voor een overstap dan zult u hiervoor het ESTA moeten aanvragen. Dit staat voor Electronic System for Travel Authorization en hiermee krijg je dus toestemming om naar de Verenigde Staten te reizen. Hou er overigens wel rekening mee dat dit geen automatische toestemming is om ook daadwerkelijk het land in te komen. De douane in de Verenigde Staten kan u nog steeds de toegang tot het land weigeren als zij daar een goede reden voor zien. U moet de ESTA aanvragen wanneer u naar de Verenigde Staten reist op de volgende manieren:

  • Boot
  • Vliegtuig

De meeste mensen zullen uiteraard het vliegtuig naar de Verenigde Staten nemen, maar als u bijvoorbeeld met een cruiseschip naar dit mooie land afreist, dan moet u dus ook voor vertrek uw ESTA aanvragen. Doet u dit niet? Dan is de kans groot dat u niet aan uw reis mag beginnen. In ieder geval het gedeelte naar de Verenigde Staten mag u niet afleggen. De enige uitzondering hierop is wanneer u vanuit Canada of Mexico met de auto naar het land gaat. Dan hoeft u alleen een visum voor die landen te hebben. Gaat u overigens van de Verenigde Staten naar Canada of Mexico? Dan geldt uiteraard hetzelfde. Wel is het belangrijk om in de gaten te houden dat uw tijd in deze landen bij uw verblijf in de Verenigde Staten wordt opgeteld.

De voorwaarden van de ESTA

Wanneer u de ESTA heeft aangevraagd en deze wordt goedgekeurd, dan kunt u dus naar de Verenigde Staten reizen. De ESTA is geldig voor twee jaar of zolang uw huidige paspoort geldig is. Hierna zult u weer een nieuwe visum moeten aanvragen. Op dit visum mag u voor maximaal 90 dagen naar de Verenigde Staten. Daarbij is het dus belangrijk om ook de dagen die u eventueel in Mexico of Canada doorbrengt bij op te tellen. U mag de 90 dagen niet overschrijden. Dit heeft vaak als consequentie dat u later het land niet meer in mag (voor een bepaalde tijd). Het aanvragen van de ESTA duurt over het algemeen maximaal 72 uur. We raden u echter aan om dit minstens een maand van tevoren te doen. Dit geeft u genoeg tijd om bepaalde dingen uit te zoeken mocht dit nodig blijken te zijn. Zo gebeurt het wel eens dat u bijvoorbeeld extra informatie moet aanleveren. Dan wilt u het niet te krap nemen. Gelukkig hoef je in de meeste gevallen niet al te lang te wachten op de goedkeuring. De meeste mensen hebben het al binnen een uur!

Het indienen van de aanvraag

U kunt de ESTA natuurlijk op de officiële website indienen, maar we raden u eigenlijk aan om dit te doen op de website esta-aanvragen.com. De aanvraag vindt u hier gewoon in het Nederlands, wat het voor veel mensen een stuk makkelijker maakt. Daarnaast bieden ze op de website esta-aanvragen.com de mogelijkheid aan om te betalen met onder andere iDeal. Op de officiële website kunt u alleen maar met creditcard betalen. Lang niet iedereen in Nederland heeft een creditcard tot zijn of haar beschikking en dan is het dus wel zo fijn om dit ook op een andere manier te kunnen betalen. Op de website esta-aanvragen.com vind je daarnaast natuurlijk alle actuele informatie rondom het visum. Denk hierbij aan de kosten die je hieraan kwijt bent, maar ook eventuele aanvullende informatie die u nodig heeft. Zo moet u natuurlijk een paspoort hebben die tijdens de gehele reis nog geldig is. Anders kunt u namelijk niet terugreizen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn