Wespennest verwijderen

Heb jij last van veel wespen in je tuin of bij je huis? Dan is de kans groot dat je een wespennest verwijderen moet. Veel mensen zijn zich er weinig van bewust, maar eigenlijk zijn dit ontzettend nuttige diertjes. Ze eten immers van alles op wat op de grond blijft liggen, zoals fruit dat van bomen of struiken gevallen is, maar ook zoet eten dat weggegooid is. Dat neemt niet weg dat een wespennest verwijderen soms gewoon echt noodzakelijk is. Naast dat ze erg nuttig zijn, kan een wesp immers ook erg vervelend zijn en dat is nog meer het geval als er heel veel bij jou in de buurt zitten. Je kunt dan niet meer even rustig buiten zitten en genieten van wat te eten of te drinken, maar je moet de hele tijd opletten dat er niet eentje in jouw glas kruipt of in jouw eten. En je moet erg opletten met onverwachte bewegingen, want als ze schrikken, dan willen ze nog wel eens steken en een wespensteek is erg vervelend! Zit er vlak bij jouw huis een nest? Dan moet je dus echt dit wespennest verwijderen!

Wespennest verwijderen bij bedrijven

Niet alleen in woonwijken of bij andere woningen in de buurt kan een wespennest verwijderen noodzakelijk zijn, dit is ook belangrijk als deze zich bevindt bij een bedrijf in de buurt. Ook daar kunnen ze immers voor behoorlijk wat overlast zorgen, doordat ze zich bijvoorbeeld steeds bij de ingang bevinden of bij de kantine naar binnen vliegen. En de overlast is natuurlijk helemaal enorm voor horecagelegenheden. Zij moeten het in de zomer vaak echt hebben van mensen die een terrasje komen pakken, maar wie komt dat nu nog doen als je steeds moet opletten dat er geen wesp op het eten gaat zitten? Het wespennest verwijderen is dan ook de enige manier om je klanten te behouden. Niemand heeft zin om te midden van zwermen wespen een hapje en een drankje te doen. Nu kun je mensen wel vragen om binnen te komen zitten, maar bij mooi weer zit men toch het liefst buiten. Zo kun je heel wat potentiële gasten naar de concurrent zien vertrekken. Dit kan jouw bedrijf dus danig wat schade opleveren en het is dan ook altijd raadzaam dat er zo snel mogelijk een aanvang wordt gemaakt met het wespennest verwijderen.

Schakel altijd een expert in!

Ga echter nooit zelf aan de slag met het wespennest verwijderen! Mensen die dit wel eens geprobeerd hebben, kunnen je verzekeren dat dit absoluut geen verstandige keus is. Je hebt immers geen idee hoe je dit het beste aan kan pakken en je wilt absoluut niet een heel wespenvolk boos maken. Zij zullen dan namelijk genadeloos aanvallen en je aan alle kanten gaan steken, wat je voor serieuze problemen kan stellen en je zult dan zeker een dokter moeten zien. Daar heeft natuurlijk niemand zin in! Maar hoe moet je dan het wespennest verwijderen? Dit laat je het best doen door een expert op dit gebied. Deze beschikt namelijk over:

  • goed beschermende kleding
  • de juiste materialen
  • kennis over deze klus en ervaring hiermee

Zo weet je niet alleen zeker dat het op de juiste manier gebeurt, de kans is zo ook het kleinst dat er ongelukken vallen bij de verwijdering. Een goede bestrijder op dit gebied, vind je bovendien heel eenvoudig via Beestjes Kwijt. Je kunt hen gewoon even bellen of hun contactformulier invullen en zij zorgen dan dat er zo snel mogelijk een lokale expert bij jou langskomt om jouw wespennest te verwijderen. Zo ben je snel van deze beestjes af!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn