Waarom ik ergotherapie in Steenbergen moest volgen

Ik heb altijd veel angst gehad voor ziekenhuizen. Toen ik tien was brak in mijn been. Hoewel dat vanzelfsprekend geen fijne ervaring was, vond ik het feit dat ik moest overnachten in het ziekenhuis het ergste. Die avond heb ik niet geslapen. Voor de rest van mijn leven heb ik tot mijn grote geluk niet veel in een ziekenhuis hoeven zijn, niet voor mezelf en niet voor anderen. Tot een tijdje geleden. Ik heb al een lange tijd mijn rijbewijs en ik heb nog nooit zonder een vertrouwd gevoel in mijn auto gezeten. Op een dag had ik erg veel dingen te doen. Ik had haast en ik moest veel heen en weer reizen. De zon stond die dag erg laag en aan het einde van de middag begon het ook nog wat te regenen. Rond die tijd stapte ik de auto in. Ik moest over de snelweg, en gelukkig ging het tot daar nog goed. Ik moest wel erg veel moeite doen om me te focussen, maar ik zat alleen in de auto dus dat ging wel. Ik reed de snelweg af en moest een kruising over, daar ging het mis. Ik had niet gezien dat er een auto van rechts aankwam, ik stak over en we hadden een botsing. Onze beide auto’s waren volledig total loss, maar beide zijn we er uiteindelijk relatief gezien goed vanaf gekomen. Ik moest een hele tijd revalideren, en ik moest een tijdje in het ziekenhuis doorbrengen. Nogmaals, niet mijn favoriete plek. Veel van de tijd dat ik daar was heb ik geslapen, gelukkig. Je wilt niet weten hoe ik blij ik was toen ik eindelijk weer naar huis kon. Daar begon het revalideren. Ook werd mij een ergotherapeut aangewezen.

Wat te verwachten van ergotherapie in Steenbergen

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, mede omdat ik eerlijk gezegd geen idee had wat een ergotherapeut precies deed. Ik had de term wel eens gehoord maar daar hield het wel bij op. Er werd mij verteld dat de ergotherapeut mij ging helpen met het opnieuw leren van dagelijkse handelingen. Ik was nog steeds wat sceptisch, ik onderschatte op dat moment nog enorm wat ik wel en wat ik niet kon. Ik werd naar ergotherapie praktijk Mol in Steenbergen gestuurd. Ik keek eerst even op de website (paramove.nl) voordat ik naar de praktijk gebracht werd, om te zien wat ik kon verwachten van ergotherapie in Steenbergen. Dit is wat mij opviel:

  • Samenwerking met veel andere therapeuten, zoals fysiotherapeuten.
  • Kinderen en ouderen kunnen hier geholpen worden.
  • Behandelingen kunnen ook op school of de werkvloer gegeven worden
  • Paramove

Hoe ik de ergotherapie heb ervaren

De ergotherapie in Steenbergen heeft me onder andere geholpen met het ervoor zorgen dat ik een passende rolstoel en goede krukken kon krijgen. Daarnaast werd mij geleerd hoe ik met de fysieke beperkingen die ik op dat moment had alsnog kon koken, alleen naar de wc gaan, traplopen en anderen acties. Deze handigheidjes hebben mij erg geholpen tijdens mijn revalidatieproces. De therapeuten die mij geholpen hebben waren erg vriendelijk, professioneel en behulpzaam. Ik heb de ergotherapie in Steenbergen als erg positief ervaren. Ik vond het heel erg fijn dat de ergotherapie in Steenbergen was, vlak bij mij in de buurt. Ik hoefde niet een lange tijd angstig naast iemand in de auto te zitten om hulp te krijgen. Inmiddels ben ik klaar met revalideren en ook klaar met mijn ergotherapie in Steenbergen. Hoewel ik dus in het begin erg sceptisch was, kan ik niet benadrukken hoeveel ergotherapie in Steenbergen mij geholpen heeft.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn