Wil jij ook meer weten over hoe je je BPM moet berekenen?

Leren hoe jij je BPM moet berekenen? Heb jij geen idee waar BPM eigenlijk voor staat en hoe jij je BPM moet berekenen? In beide gevallen kun jij hier informatie over opdoen. In dit artikel onder meer antwoord op de volgende vragen:

  • Waar staat BPM voor?
  • Kan ik te maken krijgen met sancties? 
  • Moet ik altijd zelf mijn BPM berekenen

Om te beginnen: hier staat BPM voor

Deze afkorting is vast wel eens voorbij gekomen, maar de uitleg ervan zal ongetwijfeld achterwege zijn gebleven. BPM is de belasting van Wil jij ook meer weten over hoe je je BPM moet berekenen?personenauto’s en motorrijwielen. Als jij in Nederland een personenauto, motor of bestelauto koopt of importeert dan betaal je BPM. In een aantal situaties bestaat er een vrijstelling, dat betekent in het kort dat BPM betalen en daarmee dus BPM berekenen achterwege blijft. In een aantal situaties kun je daarnaast een teruggaaf van de BPM krijgen. Voor het gemak kun je eens kijken op de website van de Belastingdienst, om zo een duidelijk beeld te krijgen van wat wanneer precies geldt. En hoe wordt dit dan berekend? Een kijkje op de website van de Belastingdienst leert ons dat de BPM wordt berekend over de CO2-uitstoot in gram/km of over de nettocatalogusprijs. Bij het BPM berekenen is dus van belang wat voor BPM tarief er geldt. Het is afhankelijk van de CO2-uitstoot. Voor een bestelauto, kampeerauto of motor is dit tarief een percentage van de nettocatalogusprijs. Bij een gebruikt motorrijtuig daarentegen kun je bij het BPM berekenen daarentegen kiezen voor het actuele of het historische tarief. Hoe kun je nou het meest gunstige BPM-tarief bepalen? Je kunt de uitkomst vergelijken, eerst het oude tarief en vervolgens het nieuwe tarief. Je moet daarbij wel rekening houden met bijzonderheden die in het verleden kunnen zijn gebeurd. En eventuele consequenties als je geen BPM betaalt? Het gevolg kan dan zijn dat je een naheffingsaanslag opgelegd kunt krijgen als je de BPM niet of niet volledig hebt betaald of ten onrechte een bepaald bedrag hebt teruggekregen. Dat is niet de bedoeling en in die gevallend dient er gecorrigeerd te worden. BPM bereken is soms dus niet makkelijk, omdat er veel factoren meespelen. Die factoren moet je allemaal kennen en daar vervolgens rekening mee houden als jij de echte berekening gaat doen. Vooral een naheffingsaanslag is onprettig en is zeker iets dat je moet zien te voorkomen. De site van de Belastingdienst wijst je hier ook meerdere malen op. 

BPM berekening nodig zonder eigen BPM te berekenen? 

Als je de website van zorgeloosimporteren.nl bekijkt, kom jij erachter dat je een exacte berekening kunt ontvangen binnen tien minuten. En heb jij een import auto gevonden in Duitsland? Dan kun jij ook nog eens het formulier invullen dat op de voorpagina van zorgeloosimporteren.nl staat. Zij streven er naar om de gewenste auto te importeren tegen een BPM tarief dat zo scherp mogelijk is. De prijs van een nieuwe auto is belangrijk. Kwaliteit staat daarom voorop. Daarom kun jij zorgeloos je BPM laten berekenen zonder dat je dit zelf hoeft te doen. Nu weet jij ook waar deze afkorting voor staat en de achtergrond kun jij meenemen en gebruiken bij het maken van bepaalde keuzes en bij het moment dat jij BPM gaat (laten) berekenen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn