Facturatie software – van freelancer naar bedrijf

Drie jaar geleden ben ik een eigen bedrijfje begonnen. Het begon vanuit een hobby voor het werken met een CMS zoals WordPress of Joomla. Ik merkte dat veel mensen aan de slag gingen met het maken van een website, zonder dat zij kennis hadden van de achterliggende systemen die noodzakelijk zijn om goede frames te maken bijvoorbeeld. Ik haalde binnen een paar dagen de eerste opdrachten binnen, werkte aan mijn eigen website en was klaar voor de enorme groei. Maar hoewel ik zeker wist dat er vraag was naar mijn diensten, kwam de explosieve groei nooit. Ik besloot mijn klanten te vragen waar dat aan zou kunnen liggen. Althans, de klanten waar ik goed contact mee had. Een van de klanten vertelde dat ik echt facturatie software moest gaan gebruiken en dat zij dan direct meer orders zouden plaatsen. Ik vroeg hen waarom facturatie software zo’n verschil zou maken en zij gaven direct aan dat zij elke factuur die ze van mij kregen opnieuw moesten maken zodat die wel aan de eisen voldeed. Het was direct duidelijk waar het mis ging in mijn onderneming en ik kon mezelf wel voor mijn hoofd slaan.

Facturatie software maakt een enorm verschil

De klant die zo openhartig antwoordde, stuurde me direct de link van Factum Factuur. Op faktumfactuur vond ik direct alle mogelijkheden die ik nodig had om de juiste facturatie software te gebruiken. Ik besloot me direct wat meer te verdiepen in de regels rond de boekhouding. Ik heb iemand die mijn boekhouding doet, maar ik wilde toch zelf beter weten wat een klant moet doen om mijn facturen via de facturatie software te verwerken. Ik besloot hierop in te spelen, vooral het gedeelte rond het verleggen van btw waar weinig ondernemers op inspelen in Nederland. Mijn facturatie software was hier al geschikt voor, dus het was weinig moeite. En het resultaat, dat was letterlijk enorm. Binnen drie maanden groeide ik van freelancer tot eigenaar van een bedrijf waar de opdrachten binnen bleven stromen aan de lopende band. Grote orders, testorders en meer. Totdat ik een leuke klantenkring opgebouwd had en besloot geen opdrachten meer aan te nemen. Nou, dat werkte helemaal niet. Daarom heb ik nu wat mensen in dienst, onder andere iemand die standaard alleen maar offertes en facturen maakt met de facturatie software die gezorgd heeft voor de enorme groei van mijn bedrijf. De professionele uitstraling en het gemak voor de eindgebruiker hebben echt zoden aan de dijk gezet.

Groei mogelijk maken – zorgen voor minder handelingen

Ik heb gemerkt dat het laten groeien van een bedrijf begint met het verminderen van het aantal handelingen dat verricht moet worden. Hoe minder handelingen er verricht moeten worden op dagelijkse basis, hoe meer tijd er is om echt aan het werk te gaan op een professionele manier. Praktisch wanneer je meer gedaan wilt krijgen en praktisch wanneer het resultaat vervolgens ook nog eens beter wordt. Dankzij de facturatie software

  • hoeven we de gegevens van de klanten bijvoorbeeld maar één keer in te voeren,
  • kunnen we de facturen vanuit het programma versturen
  • en hebben we direct een compleet overzicht van alle facturen die nog openstaan en die betaald zijn.

Dat maakt het mogelijk om stabiel te groeien, zonder fouten te maken of rekeningen open te laten staan die we al lang betaald hadden moeten krijgen. Ik kan het elke freelancer aanraden die een professionele uitstraling wil hebben zonder direct veel geld te moeten betalen voor onnodige functies, want die vind je namelijk niet in dit programma dat jouw bedrijf gaat helpen.  

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn