Liefdesverdriet verwerken

We krijgen er allemaal wel eens mee te maken: een gebroken hart. Het is pijnlijk en je liefdesverdriet verwerken kan ook erg moeilijk zijn. Sommige mensen zullen niet willen accepteren dat het echt uit is en zullen er alles aan willen doen om hun ex terug te krijgen. Soms zal dit inderdaad lukken, maar hoe weet jij nu of dit in jouw situatie het geval is? Het beste kun je hiervoor even de test doen die te vinden is op exterug.nl, de website van Ex Terug. Is er geen kans meer dat het tussen jullie nog weer goed komt? Zet het dan uit je hoofd om je geliefde terug te krijgen, maar ga aan de slag met je liefdesverdriet verwerken! Als je dit niet doet, dan zul je er in blijven hangen en daar word je echt niet gelukkiger van! Het klinkt op dit moment vervelend, maar er zijn meer vissen in de zee en als de liefde niet wederzijds is, dan zal het nooit echt wat worden. Dus zet jezelf er overheen, kies voor je liefdesverdriet verwerken, zodat je weer op zoek kunt gaan naar een ander en ook echt klaar bent voor een nieuwe relatie!

Hoe ga je liefdesverdriet verwerken?

Het klinkt natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, gewoon eventjes je liefdesverdriet verwerken. En dat is ook zo, het is iets dat vaak echt niet meevalt. Maar het wordt wel gemakkelijker als je gebruik maakt van de tips die je kunt vinden op de website van Ex Terug. Er zijn in feite vijf stappen die je moet volgen om hier overheen te komen, namelijk:

  • accepteer dat de relatie over is
  • relativeer, realiseer je dat de ander niet perfect was
  • schakel je social support systeem in, je familie en je vrienden
  • pak je leven weer op, ga dingen doen die jij leuk vindt
  • ga weer aan het daten

Nu weet je welke vijf stappen je moet zetten als je liefdesverdriet verwerken wilt, maar alsnog is dit natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Lees daarom op hun website de stappen goed door en ga er ook serieus mee aan de slag. Op die manier is de kans van slagen een stuk groter en kun jij je leven weer veel beter oppakken! Neem het proces van liefdesverdriet verwerken dus zeker serieus, het is iets waar jij doorheen moet, maar waar je zeker weer uit zult komen!

Hoe lang duurt het?

Hoe lang duurt het? Dat is een vraag die bij iedereen zal spelen die liefdesverdriet verwerken moet. Helaas is dit niet exact te zeggen van te voren, hoe graag je ook zult willen weten wanneer jij je weer beter zult voelen. Exact kan het niet gezegd worden, maar er zijn wel verschillende factoren waar de duur vanaf hangt. Dit hangt in de eerste plaats af van hoe lang jullie relatie geduurd heeft. Hoe langer jullie een relatie hebben gehad, hoe langer het liefdesverdriet verwerken ook zal gaan duren. Daarnaast spelen ook de factoren van jouw karakter en je omstandigheden een rol. Sommige mensen herstellen zich nu eenmaal sneller hiervan dan anderen en als je omstandigheden goed zijn, dan zal het herstel ook sneller gaan. Zit jij hoe dan ook al in een lastige situatie, op je werk of met je familie, dan zal het proces ook langer duren. Wees dus realistisch en heb niet de hoop dat het volgende week over zal zijn. Voor liefdesverdriet verwerken moet je de tijd nemen. Wil je meer weten over het hele proces, wil jij weten wat je de komende periode kunt verwachten en hoe je er weer overheen komt? Kijk dan op exterug.nl voor allerlei tips en wetenswaardigheden op dit gebied!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn